Νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας με πάνω από 280 εκ.€  

• Θα προκηρυχθεί σύντομα, αποκλειστικά για νέους παραγωγούς, δήλωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Τσιάρας

από Thessaliki Gi
16 views

Προτεραιότητα στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, δίνει η κυβέρνηση, αναπτύσσοντας δράσεις στήριξης της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι σύντομα θα προκηρυχθεί και νέο πρόγραμμα, άνω των 280 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για νέους παραγωγούς.

Ταυτόχρονα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοένα και αυξάνονται οι βιολογικές καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση των βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο έως το 2030 να καλλιεργεί τουλάχιστον το 25% της γεωργικής γης με βιολογικές μεθόδους, ενώ παράλληλα στοχεύει και στη σημαντική αύξηση της βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιολογική παραγωγή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο την «Hμέρα Bιολογικής Παραγωγής» της ΕΕ, όπου και δίδονται βραβεία αριστείας σε όλα τα στάδια της αλυσίδας βιολογικών τροφίμων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, ημέρα που συμβολίζει την ισορροπία μεταξύ γεωργίας και περιβάλλοντος που ταιριάζει απόλυτα στη βιολογική παραγωγή.

«Η 23η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα βιολογικά προϊόντα και στους βιοκαλλιεργητές» ανέφερε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, προσθέτοντας πως «η βιολογική παραγωγή στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην ιχθυοκαλλιέργεια και στη μελισσοκομία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί την επιστροφή στη φύση και στην αγνότητα. Αποτελεί, όμως, και τη λογική στην παραγωγή καθώς κι ένα ισχυρό στοιχείο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα».

Όπως επισήμανε ο ίδιος «δίνουμε προτεραιότητα στην βιολογική παραγωγή. Αναπτύσσουμε συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις στήριξης της βιολογικής παραγωγής, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας τομέας που η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρωτοπόρα.

Μέσα από το ΠΑΑ υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, ύψους 700 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί και νέο πρόγραμμα, άνω των 280 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για νέους παραγωγούς. Ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα 285 εκατ. ανά έτος των “οικολογικών σχημάτων”, από την Ενιαία Ενίσχυση».

Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι η ενίσχυση των προϊόντων «που έχουν προστιθέμενη αξία, τα οποία μπορούν να εξαχθούν στο εξωτερικό, να φέρουν πρόσθετο εισόδημα στους παραγωγούς και στη χώρα και ταυτόχρονα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Η χώρα μας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων, εδαφολογικών, κλιματολογικών, αλλά και της βιοποικιλότητας που διαθέτει, μπορεί να γίνει πρωτοπόρα στην Ευρώπη στα βιολογικά. Και, φυσικά, είναι επιβεβλημένη η σύνδεση της βιολογικής παραγωγής μας με τον τουρισμό».

Και κατέληξε «προσωπικά, πιστεύω πολύ στα βιολογικά προϊόντα. Είναι το μέλλον για την πατρίδα μας και την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, αλλά και ο πυλώνας της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για ουσιαστική ταύτιση των προϊόντων της ελληνικής γης με την ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία».

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).