Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος

• Τι αναφέρουν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συνεταιρισμών

από Thessaliki Gi
280 views
  • Του Χρήστου Αθανασιάδη

Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και φέτος, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν από την αγορά του προϊόντος.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, μεγάλη τυροκομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, με εξαγωγικό τυροκομικό χαρακτήρα, εκτιμά ότι οι φετινές τιμές θα κυμανθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, φυσικά, όπως επισημαίνουν, προσμετρώντας και διαφοροποιώντας πάντα την τιμή, με αυξομειώσεις, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος (λιποπρωτεΐνες κτλ) αλλά και με βάση το ύψος των προκαταβολών που έχουν χορηγηθεί στους παραγωγούς.

tsanousas 1 • Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Από την πλευρά του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Φάρμες Λιβαδίου», που άνοιξε ουσιαστικά την αγορά στο αιγοπρόβειο, όπως μας ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού και μέλος του Δ.Σ. κ. Ντίνος Τσανούσας, υπήρξε συμφωνία με την τυροκομική επιχείρηση Βασιλίτσα – Γεώργιος & Απόστολος ΝΟΥΣΙΑΣ Ο.Ε, για το μισό της παραγωγής του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού, δηλαδή κοντά στα 2,5 εκατ. κιλά, στην τιμή του 1,52/κιλό για το πρόβειο γάλα + 4 λεπτά επιπλέον (αυστηρά) για τα μέλη του συνεταιρισμού, τα οποία θα απολαύσουν τιμή 1,56 ευρώ το κιλό.

Αναφορικά με το γίδινο γάλα, συμφωνήθηκε η τιμή των 95 λεπτών για μη μέλη του συνεταιρισμού, ενώ για τα μέλη θα υπάρχει και εδώ το +4 λεπτά προς τα μέλη του συνεταιρισμού, φτάνοντας  τα 99 λεπτά το κιλό.  

milionis • Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

  Από την πλευρά του προέδρου του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ελασσόνας  «Γάλλα Ελλάς» κ. Γιώργο Μηλιώνη, που μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει σε τελική συμφωνία με τυροκομικές επιχειρήσεις, υπάρχει η προαναφερθείσα εκτίμηση, για τιμές στα περσινά επίπεδα, επισημαίνοντας ότι «πλέον άνοιξε η αγορά γάλακτος».

• Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Τις ίδιες εκτιμήσεις έχει και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου «Bune coop» κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, αναφέροντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συμφωνία με τις συνεργαζόμενες τυροκομικές επιχειρήσεις.

moshos • Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Τέλος στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Δημήτρης Μόσχος, πρόεδρος του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς και Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, εκτιμά και ο ίδιος ότι φέτος οι τιμές στο αιγοπρόβειο θα κρατηθούν στις περσινές τιμές, αλλά προς το παρόν στην περιοχή του οι τυροκομικές επιχειρήσεις δεν έχουν δείξει κάποιο έμπρακτό ενδιαφέρον για την αγορά γάλακτος, κάτι το οποίο όμως θα γίνει το αμέσως χρονικό διάστημα.

Στα «τάρταρα» οι τιμές στην Κρήτη

Στο μεταξύ, με αντικείμενο την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο της Κρήτης, σχετικά με τις με τις τιμές παραγωγού στο γάλα να έχουν υποχωρήσει δραματικά, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ηρακλείου, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου. 

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εκπέμπουν SOS, υποστηρίζοντας ότι με τιμή παραγωγού προς 1,15 και 1,20 ευρώ το λίτρο για το υψηλής διατροφικής αξίας κρητικό πρόβειο γάλα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Παράλληλα, επισημαίνουν,   ότι, εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ η τιμή παραγωγού στο Ηράκλειο είναι στα 1,15 – 1,18 ευρώ, στα Χανιά και το Ρέθυμνο φθάνει τα 1,25 και στην υπόλοιπη χώρα τα 1,50 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, το λειτουργικό κόστος συνολικά για τους Κρητικούς παραγωγούς είναι αυξημένο κατά 40% !

gala • Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα φέτος • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).