Εκδηλώσεις για το ελληνικό κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο

από Thessaliki Gi
21 views

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της EnterpriseGreece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος προβολής του ελληνικού κρασιού που σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΟ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν ευέλικτες και στοχευμένες στους σημαντικότερους επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάμεσα σ’ εκείνους που έδωσαν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν κορυφαίες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής οίνων όπως AmathusDrinks, AllianceWine, BerkmannWineCellars, NovelWines, Jeroboams, FXCBrandsκαιLWC, σπουδαίες εταιρείες λιανικής όπως Majestic, DirectWines, StroudWineCompany, TheGoodWineShop, Lea&Sandeman, Harrods, BottleApostle,  οινοχόοι και beveragedirectors διακεκριμένων εστιατορίων όπως NobleRot, TheFatDuck, Sketch, Louie, The 10 Cases, CordbyLeCordonBleu, Brat, Northcote, Hawksmoor, Gaucho, Lyla, FhiorκαιHeron και άλλοι.

krasi seo 2 • Εκδηλώσεις για το ελληνικό κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάντσεστερ και η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κα Παρασκευή Καμπόρογλου.

Το EnterpriseGreece, ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, υποστηρίζει ενεργά την προώθηση και προβολή του ελληνικού οίνου στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του κλάδου. Οι δράσεις προβολής που υλοποιεί ο Σύνδεσμος του Ελληνικού Οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας του ποιοτικού ελληνικού οίνου, αποφέροντας απτά αποτελέσματα, όπως η σημαντική αύξηση των εξαγωγών στην κρίσιμη αυτή αγορά. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, βασισμένες σε στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων, αξίζουν την πλήρη στήριξη και ανάδειξη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του EnterpriseGreece κος Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Τη στιγμή που η κατανάλωση κρασιού διεθνώς παρουσιάζει κάμψη, η αξία των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 5ετία. Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται πλέον στην κορυφαία τετράδα αγορών στόχου για το ελληνικό κρασί και ο ΣΕΟ δεσμεύεται να συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης με στόχο την διατήρηση και αύξηση του μεριδίου αγοράς του, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Το πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς, mainstream χώρους εστίασης είχε ως εξής:

  • 16 Σεπτεμβρίου Εδιμβούργο, εστιατόριο Smith&Gertrude
  • 17 Σεπτεμβρίου Μάντσεστερ, winebarBlossomStreetSocial
  • 30 Σεπτεμβρίου Λονδίνο, εστιατόριο Lyle’sLondon
  • 1η Οκτωβρίου Λονδίνο, εστιατόριο SerataHall

Παράλληλα με τις γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν masterclasses για το ελληνικό κρασί στο Wine&SpiritsEducationTrust (1η Οκτωβρίου) και σε κατάστημα της AmathusDrinks (27 Σεπτεμβρίου) με ομιλήτρια την Χημικό-Οινολόγο Σοφία Πέρπερα.

Η επόμενη δράση της καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 45 κορυφαίες οινοπαραγωγικές εταιρείες από κάθε οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, περιλαμβάνει την επίσκεψη εξοικείωσης 16 διακεκριμένων επαγγελματιών από το Ηνωμένο Βασίλειο στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδα από 13 έως 18 Οκτωβρίου.

krasi seo 3 • Εκδηλώσεις για το ελληνικό κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).