ΑγροΝέα 77 11-10-2024

Υιοθετήστε μια κατσίκα, από την πόλη έρχομαι

από Thessaliki Gi
7 views

Διαχρονικό

Όταν μετέχεις σε μια διαδικασία, σημαίνει ότι αναγνωρίζεις την διαδικασία και αποδέχεσαι το αποτέλεσμά της όποιο και εάν είναι. Είναι βαθειά αντιδημοκρατική αντίληψη, ότι εάν δεν επιλεγούν οι απόψεις μου, θα αποχωρήσω (παραιτηθώ) από την συλλογικότητα. Και είναι ακόμα χειρότερα αισχρό εάν έχω υπογράψει ότι αντιπροσωπεύω μια συλλογικότητα και εάν τυχόν αποχωρήσω δεν αποδώσω την θέση που κατέχω ως μέλος της συλλογικότητας … αισχρό …

Υιοθετήστε μια κατσίκα …

Ο Δήμαρχος Ρικάρντο Γκούλο, του μικρού νησιού Αλικούντι (Alicudi) της Νότιας Ιταλίας χαρίζει κατσίκες σε ζωόφιλους σε νησί της Ιταλίας! Η πρωτότυπη κίνηση, η οποία συνδυάζει την προστασία της περιβαλλοντικής ισορροπίας με την αγάπη για τα ζώα, είναι μια δημιουργική λύση στο γεμάτο αδέσποτες κατσίκες μικρό νησί, που έτρωγαν καθημερινά τη βλάστηση του νησιού, αλλά έκαναν και μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Έτσι, δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία «Υιοθετήστε μια κατσίκα» και να τη φιλοξενήσουν προσφέροντας έτσι μια ασφαλή και ζωόφιλη λύση. settle.gr, 5/4/2024.

Από την πόλη στο χωριό

Η κα Μαριλένα Κασαπάκη, η Κρητικιά που από αισθητικός έγινε… βοσκός! Ο Φάνης, ο άνθρωπος που την έφερε στο χωριό, είναι δίπλα της σε κάθε βήμα. Η ζωή του βοσκού δεν είναι εύκολη. Η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται στις ανέσεις, αλλά στην επαφή με τη φύση και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Τα πρόβατα την αναγνωρίζουν, την πλησιάζουν με εμπιστοσύνη και αγάπη. Είναι σαν να της ανταποδίδουν την αφοσίωση που τους δείχνει. Η ιστορία της Μαριλένας & του Φάνη δεν είναι απλώς μια αφήγηση για την αλλαγή τρόπου ζωής. Είναι ένα παράδειγμα για το πώς η αποφασιστικότητα και η αγάπη μπορούν να μας οδηγήσουν σε δρόμους που δεν φανταζόμασταν. Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/jsTsuKzeSU4. neakriti.gr, agrocretanews.gr, 2/10/2024.

«Από την πόλη έρχομαι» και επέλεξα να μείνω σε ένα χωριό. Τα θετικά, οι προκλήσεις, τα τραγελαφικά και η πραγματικότητα. Στο facebook εντοπίσθηκε μια σελίδα με τίτλο «Από την πόλη έρχομαι» που δέχεται στον τοίχο της ιστορίες και γεγονότα για ανθρώπους που επιλέγουν συνειδητά να φύγουν από μια πόλη και να πάνε να ζήσουν στην ύπαιθρο.

«www.settle.gr» είναι το site που δημιουργήθηκε από το Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τις δεξιότητες στην ύπαιθρο και να γίνει σημείο αναφοράς για όσους ασχολούνται με την τοπική ανάπτυξη. Μια υγιής ύπαιθρος είναι απαίτηση για έναν αειφόρο-βιώσιμο πλανήτη.

Την Δευτέρα, 4 Νοε 2024, στις 20.30 στον Καταχά, Πιερίας, προγραμματίζεται να γίνει η πρώτη συζήτηση όσων ενδιαφέρονται για την τοπική ανάπτυξη της υπαίθρου. Πληροφορίες: Δ. Μιχαηλίδης, 6998282382, michaeld@otenet.gr.

Κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Δικαστικές Αγωγές από εταιρείες φυτωριακού υλικού εναντίον αγροτών: Απαγορεύεται να καλλιεργείτε ποικιλίες των οποίων έχουμε εμείς τα δικαιώματα. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας, δέχθηκε την αγωγή της Luriday Inc με έδρα τον Παναμά σε βάρος αμπελοκαλλιεργητή από το Σύλαμο Καβάλας, που φέρεται πως καλλιεργούσε ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού, της οποίας η εταιρεία έχει τα δικαιώματα. Και τον αναγκάζει να προχωρήσει στην εκρίζωση όλων των φυτών! Σύμφωνα με τις αποφάσεις 39/2024 και 40/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, απαγορεύτηκαν η αγορά, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, διακίνηση, πώληση και κάθε είδους διάθεση από τους εναγόμενους της προστατευόμενης φυτικής ποικιλίας επιτραπέζιου λευκού άσπερμου (BLANC SEEDLESS) σταφυλιού (Vitis L.) με κωδικό “ACS V 01” γνωστή με τις εμπορικές ονομασίες Sweeta και Pristine), αποκλειστικό δικαίωμα επί της οποίας για την επικράτεια της Ε.Ε. κατέχει η Luriday Inc. Έλληνας Αγρότης.

Χ. Παπαδάκης. newshub.gr, 3/10/2024.

Αγροτική Κυριακή

Άρχισε την νέα σεζόν η εκπομπή «Αγροτική Κυριακή» στο ραδιόφωνο focus

103,6 κάθε Κυριακή 19.00-20.00 με την κα Δήμητρα Τρεμπελή και τους

Συνεργάτες της μεταξύ των οποίων ο κ Στέλιος Κουρνιάκος, ο κ Χρήστος

Τσιρανίδης, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης και η κα Λίνα Στρείδου. Καλή

χρονιά

Δημήτρης Μιχαηλίδης Τηλ    2310 282 682 Κιν 6998 282 382 michaeld@otenet.gr

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).