Οι παραγωγοί του Ροδοχωρίου Νάουσας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή τους για τα πρόσφατα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τις ζημίες από χαλαζοπτώσεις, και ανεμοθύελλα των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Αυγούστου του 2024.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Σε πολλές εκμεταλλεύσεις υπήρξε τεράστια απώλεια της σοδειάς, γεγονός που δεν αποτυπώνεται στα πορίσματα.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ροδοχωρίου ” ΒΈΡΜΙΟ” ζητά:
- Άμεση και δίκαιη επανεκτίμηση των ζημιών
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% να καταργηθούν οι “κόφτες”
- Έγκαιρη, και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών,
- Kαταβολή των αποζημιώσεων χωρίς καθυστέρηση, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας.
Κλείνοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι παραγωγοί του Ροδοχωρίου δεν ζητούν χάρη — απαιτούν δικαιοσύνη.»