Αγρότες σε κινητοποίηση: Η μεγάλη απόβαση στην Αθήνα με τρακτέρ

• Μετά τα μπλόκα, οι αγρότες διαμηνύουν ότι ο αγώνας για την επιβίωση του κλάδου συνεχίζεται και προετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

από Thessaliki Gi

Πολλαπλά και ηχηρά είναι τα μηνύματα των αγροτών προς την κυβέρνηση και τα «ψίχουλα» που καταγγέλλουν ότι τους έδωσε μετά από 55 ημέρες στα μπλόκα. Ο αγροτικός κόσμος διαμηνύει πως ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει, επιμένουν πως πρόκειται για αγώνα που αφορά στην επιβίωση του κλάδου αλλά και όλης της κοινωνίας και προετοιμάζονται για τη μεγάλη απόβασή τους στην Αθήνα, όπου με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στο πλευρό τους έχουν την πλειοψηφία των εργαζομένων, σωματεία και φορείς.

«Είπαμε ότι φεύγουμε από τα μπλόκα, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δεν ικανοποιήθηκαν βασικά μας αιτήματα από την κυβέρνηση», είπε ο Ρίζος Μαρούδας.

«Ερχόμαστε στην Αθήνα […] και θέλουμε τον λαό της μαζί, γιατί παλεύουμε για το ίδιο πράγμα: Ενώ εμείς πουλάμε πάμφθηνα τα προϊόντα που είναι εξαιρετικής ποιότητας, τα αγοράζουμε όλοι πανάκριβα. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το χωράφι στο ράφι και μπορούν να φτάσουν τα προϊόντα μας πολύ φτηνά στο ελληνικό τραπέζι», συμπλήρωσε.

244eb6a7 ce70 4b11 8eae d46553b65ea5 1 • Αγρότες σε κινητοποίηση: Η μεγάλη απόβαση στην Αθήνα με τρακτέρ • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

«Αν δεν υπάρχουν οι αγρότες θα έρχονται εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και πολύ πιο ακριβά στο τραπέζι», είπε ενώ τόνισε ότι «τα ζητήματα για τα οποία έχει γίνει συμφωνία με την κυβέρνηση δεν έχουν δρομολογηθεί, καθώς μόνο από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ισχύει η έκπτωση για το πετρέλαιο στην αντλία και κάποια άλλα μικροαιτήματα».

«Ωστόσο αυτά δεν αποτελούν αιτήματα που να μάς δίνουν μία ανάσα σήμερα και μία προοπτική για το αύριο. Για αυτό κάνουμε την κινητοποίηση στην Αθήνα», τόνισε και συνέχισε:

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω, γιατί υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες από την κυβέρνηση. Βέβαια ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι υπάρχουν περιορισμοί από την ΕΕ και από την ΚΑΠ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, ζητάμε λοιπόν να πάει να συγκρουστεί με αυτό -εξάλλου οι κυβερνήσεις καθορίζουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο- και να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα».

Ο Ρίζος Μαρούδας πρόσθεσε ότι αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, καθώς θα βρίσκονται εκεί με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα Γρεβενά, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Σερρών διαμαρτύρονται στο Διοικητήριο

85f992b0 ca4d 444f 8453 9399fa3d17d4 • Αγρότες σε κινητοποίηση: Η μεγάλη απόβαση στην Αθήνα με τρακτέρ • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου του Προμαχώνα, οι οποίοι με τα τρακτέρ τους βγήκαν το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους των Σερρών, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Διοικητήριο, στο κέντρο της πόλης, με σύνθημα «Η υπομονή τελείωσε. Ο μόχθος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Σύμφωνα με το serres24.gr, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών και στη συνέχεια ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους, με τελικό προορισμό το Διοικητήριο Σερρών.

Όπως επισημαίνουν, στόχος της κινητοποίησης είναι να σταλεί σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, καθώς στον Νομό Σερρών πολλοί αγρότες παραμένουν απλήρωτοι, ενώ κανένα από τα βασικά τους αιτήματα και προβλήματα δεν έχει μέχρι σήμερα βρει λύση. Η σημερινή διαμαρτυρία αποτελεί, σύμφωνα με τους ίδιους, προάγγελο της πανελλαδικής κινητοποίησης, όπου θα δώσουν το «παρών» και Σερραίοι αγρότες του Μπλόκου του Προμαχώνα.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.