Αλ. Παπαχατζής: Τα κεράσια φεύγουν από τον παραγωγό 3 με 4 € το κιλό και φτάνουν και τα 16,80 € στην Αθήνα

• Επειδή είναι λίγα, λόγω των “όψιμων παγετών”, που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με την χρήση σύγχρονων “αντιπαγωτικών” μεθόδων

από Thessaliki Gi

Για γενική απαξίωση, που δέχονται οι αγρότες από την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε λόγο ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της “Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος”  κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της 44ης Γιορτή Κερασιού» στο Μεταξοχώρι Αγιάς.

Παράλληλα ο κ. Παπαχατζής επεσήμανε όμως και το παράδοξο για φέτος με την τιμή πώλησης των κερασιών τους στα μανάβικα της Αθήνας που έπιασε ταβάνι, φθάνοντας ακόμη και τα 16,80 € το κιλό, ενώ στις Λαϊκές Αγορές της πρωτεύουσας πέφτει – σκαρφαλώνοντας όμως κι εκεί, στα 6 – 7 € /κιλό!!!

«Και να φανταστείτε», ανέφερε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Λύσης»,  «ότι από τον παραγωγό μπορεί να φεύγουν περίπου στα 3 με 4 € το κιλό, αλλά μέσα από τον “σκιώδη δίαυλο” της αλυσίδας “χωράφι – μεσάζων – μεταπωλητής – ράφι”, που η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει, σημειώνουν μία αύξηση της τάξης του 400% (4 φορές επάνω δηλαδή)!!!»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχατζής ανέφερε ότι «και η φετινή παραγωγή των κερασιών -όπου παρατηρήθηκε πανελλαδικά μία μείωση της τάξης του 80 με 90% κι αυτό λόγω των καταστρεπτικών καιρικών συνθηκών, κυρίως λόγω “όψιμων παγετών” κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των- αφέθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην τύχη της όπως και των άλλων αγροτικών προϊόντων.

“Όψιμων παγετών”, που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με την χρήση σύγχρονων “αντιπαγωτικών” μεθόδων, που ο ΕΛΓΑ θα έπρεπε να επιδοτεί άπαξ την αρχική αγορά τους, αντί να αποζημιώνει κάθε χρόνο με πολλαπλάσια ποσά την απώλεια της παραγωγής!

Αρκεί οι ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α&Τ) και του ΕΛΓΑ να έχουν “ευήκοα ώτα” και να τολμούν να “παίρνουν αποφάσεις”.»

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).