Άνοιγμα των κέντρων γενετικής βελτίωσης ζώων

• Προτείνει η Διεπαγγελματική Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) για καταπολεμηθεί το ζήτημα της έλλειψης προσφοράς ως προς το κεφάλαιο αιγοπροβάτων

από Thessaliki Gi
27 views

Εκ νέου λειτουργία των κέντρων γενετικής βελτίωσης ζώων προτείνει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ), Ιωάννης Φασουλάς, ώστε να καταπολεμηθεί το ζήτημα της έλλειψης προσφοράς ως προς το κεφάλαιο αιγοπροβάτων. Ο κ. Φασουλάς θεωρεί ότι το πλάνο μπορεί να λειτουργήσει με παροχή ζωικού κεφαλαίου, εριφίων και αρσενικών αιγών -αντί χρημάτων- σε νέους κτηνοτρόφους, μετά το πέρας της σχετικής εκπαίδευσής τους.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΤΟΚΚ τόνισε ότι η αγορά προβάτων λακόν εξυπηρετεί την αυξημένη ζήτηση γάλακτος, καθώς μπορούν να εγγυηθούν καλύτερη απόδοση, επειδή πρόκειται για φυλή υψηλής γαλουχίας, ωστόσο χάνεται η ταυτότητα των ντόπιων κοπαδιών, έστω κι αν το ζήτημα δεν είναι τόσο έντονο στην Κρήτη.

FASOULAS • Άνοιγμα των κέντρων γενετικής βελτίωσης ζώων • Thessaliki Gi Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Ο κ. Φασουλάς επισήμανε ότι είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ντόπιων κρητικών κοπαδιών που δίνουν επιπλέον αξία στο προϊόν: «Η μετατρεψιμότητα της τροφής που παράγει η χλωρίδα η πανίδα κάθε περιοχής, κάνει πιο αρωματικά τα προϊόντα και τα υποπροϊόντα, τόσο το γάλα, όσο και το κρέας του ζώου», σημείωσε. «Το άρωμα και η γεύση στα προϊόντα που προέρχονται από ντόπιες φυλές είναι ανώτερα και προσδίδουν αξία. Από εκεί και πέρα, το γάλα πρέπει να τυροκομηθεί αμέσως: Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο χώρος επεξεργασίας, τόσο καλύτερα για την ποιότητα του προϊόντος. Το ίδιο ισχύει και για την τυποποίηση κρέατος, χρειάζεται να έχει ζωή μέσα στη vacuum ή άλλες συσκευασίες», εξήγησε πιο αναλυτικά.

Η Krivek, όπου ο κ. Φασουλάς έχει το ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, ακολουθεί ολοκληρωμένη διαδικασία εκτροφής από τη φάρμα προς την παραγωγή προϊόντων και κρεατοσκευασμάτων από αμνοερίφια. Η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος στα προϊόντα κρέατος γίνεται με βάση σταθερές προδιαγραφές, διαδικασίες και ευρωπαϊκά πρότυπα ως προς την επεξεργασία του κρέατος. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η βέλτιστη συντηρησιμότητα, από τη διατροφή του ζώου έως τη σφαγή του σε σταθερά συνεργαζόμενα σφαγεία και με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουν δίκαιη σχέση τιμής και ποιότητας προϊόντος στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).