Πα27052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Η ελληνική κοινωνία βιώνει την απόλυτη παρακμή

  • PDF

Από την Πολιτεία του Πλάτωνα στην Ελλάδα του 2013

Στην ιδανική Πολιτεία του Πλάτωνα κυριαρχούσαν οι αρετές της Σοφίας, της Ανδρείας, της Σωφροσύνης και της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η Πολιτεία εξασφάλιζε στους πολίτες της τον άριστον βίον.

Αυτά όμως θα συνέβαιναν ίσως σε έναν άλλο κόσμο τόσο μακρινό που θα μπορούσε να αγγίξει τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τι κι αν βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, εν έτη 2013, οι αρετές, αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευνομούμενης πολιτείας, παζαρεύονται και δίνουν τη θέση τους στο μίσος, την αδικία, την χειροδικία. Άλλωστε σε μία πολιτεία όπου απουσιάζει η σοφία και η δικαιοσύνη, επόμενο είναι οι πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και να πράττουν κατά το δοκούν σε μία εντυπωσιακή επίδειξη της έλλειψης αυτοκυριαρχίας.

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που παραπέμπουν σε μία κοινωνία που παρακμάζει. Ακολουθεί μια ενδεικτική λίστα. Μια λίστα που καθημερινά μεγαλώνει, προβληματίζει και απογοητεύει τους σκεπτόμενους ανθρώπους...

Χουλιγκανισμός, πολιτική και οπαδική βία, μνημόνιο και απόπειρα κατάλυσης των θεσμών συνθέτουν το σκηνικό της ελληνικής κοινωνίας. Πιο πρόσφατο περιστατικό το χθεσινό στα Καμίνια όπου χούλιγκανς μαχαίρωσαν 15χρονο μόνο και μόνο επειδή ήταν οπαδός μιας άλλης ομάδας.

Λίγες ημέρες πριν άγνωστοι είχαν πετάξει μολότοφ σε βαν τηλεοπτικού σταθμού μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Τα κρούσματα βίας δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά επεκτείνονται και σε αυτόν της πολιτικής με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που οδήγησε σε εκτεταμένες έρευνες σε γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Σε εφόδους της Αστυνομίας σε γραφεία στο Αγρίνιο αλλά και στο Ρέθυμνο βρέθηκαν μεταξύ άλλων πρόσφατα κοντάρια, στιλιάρια, δάδες, τσεκούρια, μέχρι και... μαστίγιο!

Στην ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες απέναντι στην ανεξέλεγκτη βία έρχεται να προστεθεί και το χαράτσι στα νοσοκομεία.

Με το μνημόνιο να εξαθλιώνει τις ζωές των πολιτών και σαν να μην έφταναν οι δεκάδες αυτοκτονίες υπό το βάρος των χρεών και οι χιλιάδες απολύσεις και μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργούνται ακόμη και τα αναγκαία για την επιβίωση ενός ανθρώπου κεκτημένα.

Η υγεία γίνεται πλέον από δημόσιο εμπορεύσιμο αγαθό, ενώ η ζωή ενός ανθρώπου κοστολογείται στα περίπου 25 ευρώ. Αυτό είναι άλλωστε το αντίτιμο που από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα πρέπει να πληρώνει κανείς για να εισαχθεί στο νοσοκομείο με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις.

Σε όλα αυτά τα περιστατικά που διαδέχονται το ένα το άλλο και που αποδεικνύουν την ουσιαστική κατάλυση των θεσμών και των νόμων, έρχεται να προστεθεί και το τυπικό του πράγματος για να επιβεβαιώσει κάτι που όλοι οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Ανάρτηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με την οποία οι πολίτες παρακινούνται να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση, λόγω της αδυναμίας της να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας.

Πηγή: newsbeast.gr

Η ελληνική κοινωνία βιώνει την απόλυτη παρακμή