Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Kρας τεστ για Κυριακές η 3η Νοεμβρίου

  • PDF

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εμπορικοί σύλλογοι για τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από μία Κυριακές τον χρόνο.

 Το πρώτο μεγάλο πείραμα για την αγορά, μετά και την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στη διάρκεια των δεκαήμερων ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου. Ωστόσο η αγορά εμφανίζεται διστακτική, με αρκετούς εμπορικούς συλλόγους να συστήνουν προς τα μέλη τους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, από τους 168 εμπορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα οι 100 σκοπεύουν να συστήσουν στα μέλη τους να μην λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, 57 εμπορικοί σύλλογοι θα συστήσουν στα μέλη τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους, 4 αφήνουν την απόφαση στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων, ενώ 7 δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε απόφαση.

Στην Αττική, θετική απόφαση έχουν λάβει οι εμπορικοί σύλλογοι της Αθήνας καθώς και άλλων μεγάλων αγορών, όπως του Χαλανδρίου, του Περιστερίου, της Νέας Ιωνίας, του Αμαρουσίου, της Γλυφάδας. Ανοικτά θα είναι επίσης τα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. Οχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή λένε, μεταξύ άλλων, οι έμποροι στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Τέλος, όσον αφορά τις Κυριακές πλέον αυτών που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί, στις 8 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που οι περιφερειάρχες της χώρας έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ομως από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά από αυτό που τους ζητούν οι τοπικοί φορείς, δηλαδή όχι επιπλέον Κυριακές.

ΠΗΓΗ: TA ΝΕΑ

Kρας τεστ για Κυριακές η 3η Νοεμβρίου