Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Το wi-fi του Σαμαρά «αναστατώνει» το Διαδίκτυο

  • PDF

Αίσθηση προκάλεσε η υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για δωρεάν wi-fiσε ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο πρωθυπουργός μεταξύ μνημονίων, ανεργίας και κρίσης είπε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi. «Το έχω μελετήσει και μπορώ να το υποσχεθώ μετά βεβαιότητας» είπε ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι νέες τεχνολογίες είναι ο τομέας όπου μπορούν να αναληφθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από νέους. Η χώρα μας διαθέτει μυαλά και έμψυχο δυναμικό που μπορούν να πετύχουν θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν ήδη πολλά εντυπωσιακά παραδείγματα. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παράσχει βοήθεια και διευκολύνσεις σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού δεν έδωσε χαρά μόνο στους εργασιοµανείς που δεν αντέχουν αν δεν ρίξουν έστω µια «κλεφτή» µατιά στο e-mail τους αλλά και στους νέους χρήστες της τεχνολογίας, ενώ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και σε Facebook και Twitter. «Αχ, Πρόεδρε. Άσε τα wifi και δώσε στον λαό να φάει» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια στα social media. Και ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε: «Αν δείτε πρωί-πρωί,ανέργους, μισθωτούς,συνταξιούχους κ άστεγους να πανηγυρίζουν,υπάρχει λόγος. Δωρεάν wifi από τον Σαμαρά! Θλιβερή ένδεια...». Επικοινωνία με μηνύματα, ανέβασµα φωτογραφιών στο Facebook και το Instagram, κατέβασµα τραγουδιών, είναι μόνο µερικές από τις εφαρµογές που χρησιµοποιούν όσοι βλέπουν την τεχνολογία ως χόµπι ή ως µέσο επικοινωνίας. Η πρόσβαση στο Internet έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο για να μην πούμε... ανάγκη! «Εξυπνα» κινητά, «ταµπλέτες» και λάπτοπ μας ακολουθούν από το γραφείο και το σπίτι μέχρι τη βόλτα για καφέ!

Η Ελλάδα ίσως είναι ένας σιωπηλός πρωταγωνιστής στο κόσμο της ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ, καθώς μετράει: - πάνω από 400 δημοτικά σημεία δωρεάν Wi-Fi πρόσβασης, - φαινομενικά αμέτρητες hotspot τοποθεσίες που προσφέρονται από καφέ-μπαρ και ξενοδοχεία -αρκετά ανεξάρτητα κοινοτικά ασύρματα δίκτυα σε ολόκληρη τη χώρα. Πρωταγωνίστρια στο free wifi είναι η πόλη των Τρικάλων, καθώς η σχετική πρωτοβουλία του δήμου Τρικκαίων έχει υλοποιηθεί από το 2005!

Πηγή: protothema.gr

Το wi-fi του Σαμαρά «αναστατώνει» το Διαδίκτυο