Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Φοβούνται μεγάλο χτύπημα μετά την απόδραση Ξηρού

  • PDF

Φόβοι για μεγάλο χτύπημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Θεωρούν συνδετικό κριτικό μεταξύ των παππούδων της τρομοκρατίας και των οργανώσεων της νεότερης γενιάς τον Ξηρό

Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μέχρι τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δηλώνουν, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, εξαιρετικά ανήσυχοι και αναμένουν μεγάλα τρομοκρατικά γεγονότα στο επόμενο διάστημα.
Πολύ περισσότερο ανήσυχοι εμφανίζονται παλαιότεροι χειριστές των ερευνών για την τρομοκρατία, καθώς γνωρίζουν καλύτερα τα πρόσωπα, τους δεσμούς, τις συνδέσεις και τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Κοινή πάντως είναι πεποίθηση ότι
η μη επιστροφή του Χριστόδουλου Ξηρού στον Κορυδαλλό υποδηλώνει προπαρασκευή μεγάλου χτυπήματος.

"Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξαναπέρασε στην παρανομία με σκοπό να υποστηρίξει ένα μεγάλο χτύπημα που προετοιμάζουν οι ενωμένες πια ομάδες ένοπλης βίας.
Επιδιώκουν δυναμική επανεμφάνιση στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, θέλουν ένα εντυπωσιακό γεγονός με διεθνή αντίκτυπο, προπαρασκευάζουν τη ρεβάνς της ήττας του 2002", σημειώνουν παλιοί και νέοι χειριστές των ερευνών για την τρομοκρατία.

Οι αρχές ασφαλείας επιμένουν ότι αυτή τη στιγμή συντονίζονται ασύλληπτα μέλη της 17Ν, ο Μαζιώτης, τα υπολείμματα του «Επαναστατικού Αγώνα», η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η «Σέχτα Επαναστατών», και διακεκεριμένοι ποινικοί όπως ο Παλαιοκώστας.

Εκτιμούν ότι ετοιμάζονται να επανέλθουν με πολύ δυναμικό τρόπο, με την απαγωγή σημαντικού προσώπου, την ανατίναξη ενός συμβολικού στοχου, τη δολοφονία κάποιου επιφανούς της πολιτικής ή την επίθεση κατά ομάδας ξένων, της τρόικας συμπεριλαμβανομένης.

Όσο και αν τέτοιοι στόχοι φαντάζουν δυσπρόσιτοι, οι αρχές ασφαλείας αποδίδουν μεγάλη σημασία στη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είναι εξαιρετικά επιχειρησιακός, ειδικευμένος στα εκρηκτικά, στις εκτοξεύσεις ρουκετών και κυρίως έμπειρος σε μεγάλα χτυπήματα.

Επίσης αξιολογούν το γεγονός ότι εκεί έξω υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 30 ετοιμοπόλεμοι τρομοκράτες με εμπειρίες και δυνατότητες, οι οποίοι διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα, ικανά να τους εξασφαλίσουν άνεση κινήσεων, απόκτηση κρησφύγετων και πλήθος προθύμων να τους προσφέρουν κάλυψη και υποστήριξη.

Γενικώς οι αρχές ασφαλείας θεωρούν ότι το τρομοκρατικό δίκυτο είναι μεγάλο, πλούσιο, συγκροτημένο από αποφασισμένους ιδεοληπτικούς και εκδικητικούς ανθρώπους που επιζητούν τη ρεβάνς και την επανατοποθέτησή τους στα πράγματα της χώρας.


Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Φοβούνται μεγάλο χτύπημα μετά την απόδραση Ξηρού