Τε06072022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες για μίζες σε βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο! - Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου!

  • PDF

Να ανασυρθεί από το αρχείο αν αυτό κρίνεται αναγκαίο η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά τις χθεσινοβραδυνές καταγγελίες της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου ότι προσπάθησαν να χρηματίσουν τόσο εκείνη όσο και τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Αναφέρει η εισαγγελέας:

«Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».

Χαμός στη Βουλή

Χαμός γίνεται στα πηγαδακια των βουλευτών στη Βουλή και ειδικά σε εκείνων της ΝΔ για το θέμα των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου και της Σταυρούλας Ξουλίδου ότι έγιναν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλοι προσπάθησαν να το διακωμωδήσουν όπως ο 'Αδωνις Γεωργιαδης που σε μεγάλη παρέα γαλάζιων βουλευτών έλεγε «εμείς που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε πιο φθηνοί. Κοστολογούμαστε στο 1/3 της τιμής».

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή του είπε «εσύ πόσα θες;» για να πάρει την απάντηση: «Θα τολμήσει ποτέ κανείς να πιάσει εμένα για τέτοιο πράγμα; Εγώ δεν είμαι τόσο φθηνός».

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αναλύοντας με πιο σοβαρό τροπο το γεγονός τονίζουν οτι «με το κλίμα που παει να δημιουργηθεί δυσκολεύεται πολύ η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα στο ίδιο έργο θεατές και πάλι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο εσωτερικό των οποίων ξέσπασε νέο κύμα συγκρούσεων με αφορμή την αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτή του κόμματος αλλά και το... ξεκατίνιασμα μεταξύ βουλευτών.

Αρχικά ήταν η αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου ο οποίος είπε ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά».

Μετά η Σταυρούλα Ξουλίδου σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή πήρε τη σκυτάλη και αποκάλυψε ότι είναι αυτή στην οποία έγινε η πρόταση για την οποία μιλούσε ο κ. Καμμένος. «Γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υποστήριξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Από την άλλη, η κ. Ξουλίδου προχώρησε το θέμα και «κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει "δωροδοκηθεί" για την εκλογή του Προέδρου».

Ο Παναγιώτης Μελάς έκανε παρέμβαση στην εκπομπή ζητώντας από την κ. Ξουλίδου να ονοματίσει το άτομο που έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο εκείνη το αρνήθηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το Νewsit με τον κ. Μελά, ο βουλευτής εμφανίστηκε έτοιμος εντός της ημέρας να προσέλθει στον εισαγγελέα και να καταθέσει μήνυση κατά της κας Ξουλίδου ζητώντας του να ονοματίσει το άτομο που της έκανε την πρόταση.

Ο κ. Μελάς εκφράζει και άλλες απορίες καθώς όπως λέει «πριν δέκα μέρες η κα Ξουλίδου μας αποκάλυψε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ότι δέχτηκε αυτή την χρηματική πρόταση. Δεν ανέφερε όμως ότι τις αποκάλυψαν ότι έγινε και σε εμένα πρόταση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το είπε στην Κ.Ο. και επέλεξε να το πει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτά είναι αθλιότητες».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος προ λίγων ημερών κατέθεσε στον εισαγγελέα με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Κωνσταντόπουλο για «αργυρώνητους» βουλευτές και έχει σημασία αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ενώπιον της δικαιοσύνης αυτές τις καταγγελίες.

Πηγή: newsit.gr

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες για μίζες σε βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο! - Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου!