Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ο υπουργός του ευρώ είχε κρυφό σχέδιο... τη δραχμή

  • PDF

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τον πραγματικό ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη και τις επιδιώξεις του όσο βρισκόταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών, μετά την κυνική ομολογία από τα χείλη του ιδίου ότι προετοίμαζε κρυφά τη χώρα για την επιστροφή στη δραχμή.

Η προκλητική ενέργειά του να απουσιάσει επιδεικτικά από τη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή και να επιλέξει την πισίνα του εξοχικού του στην Αίγινα, την ώρα που ψηφιζόταν το πιο κρίσιμο νομοθέτημα, συνεπεία της δικής του πολιτικής, ήταν μόνο η αρχή.

Με δύο συνεντεύξεις του παραδέχτηκε την ύπαρξη ομάδας που δούλευε εντατικά για τη δραχμή, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και την αποκοπή από την ΕΚΤ, αλλά και ότι είχε γίνει μέχρι και ψηφοφορία για το θέμα ανάμεσα στους συνεργάτες του πρωθυπουργού, την οποία τελικά έχασε με 4-2.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την επιθυμία τους για παραπομπή του κ. Βαρουφάκη σε κάποιο θεσμικό όργανο που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα του. Την αρχή έκανε ο Α. Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος ζήτησε να προσέλθει ο τέως υπουργός στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ) τόνισε χαρακτηριστικά (Mega) ότι "ο κ. Βαρουφάκης δούλεψε με δόλο και αυτό θα του καταλογιστεί".

Ο ίδιος βέβαια συνεχίζει τις προκλητικές απαντήσεις του μέσω Twitter, διατηρώντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική ιδιότητα με τα προνόμια και τις απολαβές που τη συνοδεύουν, ενώ δε διστάζει να αφήσει αιχμές για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

"Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί", τόνισε, προκαλώντας τους αντιπάλους του να τον αντιμετωπίσουν ακόμη και σε δικαστήριο.

Πηγή: thetoc.gr

Ο υπουργός του ευρώ είχε κρυφό σχέδιο... τη δραχμή