Δε23052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Έθαψαν ζωντανή μια 45χρονη στη Θεσσαλονίκη;

  • PDF

Εντός της ημέρας αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία στο πτώμα της 49χρονης γυναίκας (και όχι 45χρονης, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες), της οποίας οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι χτες το απόγευμα θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιατροδικαστής Φώτιος Χατζηνικολάου, το πτώμα έχει ήδη μεταφερθεί στο νεκροτομείο και η νεκροψία ενδέχεται να διενεργηθεί το απόγευμα. Στη νεκροψία θα παρίσταται και ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα, τον οποίο κάλεσε για λόγους ασφαλείας το Ιατρικό Διαβαλκανικό, από όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου.

Στο μεταξύ, από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. «Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν χτες εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100, όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι' αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό" πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Την υπόθεση ερευνούν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και διενεργείται προανάκριση.

Έθαψαν ζωντανή μια 45χρονη στη Θεσσαλονίκη;