Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

  • PDF

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και έτσι η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με χειμωνιάτικο καιρό. Η αρχή θα γίνει από την Κυριακή των Βαΐων οπότε και θα έρθουν βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά. Μέχρι και 10 βαθμούς -σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα- θα πέσει η θερμοκρασία.

«Η Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα έρθει μια ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία τη Μεγάλη Δευτέρα θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα», εξηγεί ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές στην εφημερίδα Espresso.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες τρεις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές στα πεδινά και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα» λέει ο κ. Καντερές.

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο άστατος καιρός, ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα βελτίωσης. Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: thetoc.gr

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;