Πα27052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

  • PDF

Το καλοκαίρι συνεχίζει να είναι παρών στον καιρικό σκηνικό της χώρας με την θερμοκρασία μέρα με την ημέρα να ανεβαίνει εκ νέου ενώ το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

Το θερμόμετρο σε κάποιες κλασικές στην ζέστη περιοχές της χώρας θα φτάσει και τους 39-41οC ενώ ο συνδυασμός υγρασίας και ζέστης θα είναι αφόρητος καθώς ο δείκτης δυσφορίας στις περιοχές που είναι κοντά στην θάλασσα θα είναι αυξημένος παρόλο που η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή (για παράδειγμα 30-32οC με υγρασίες μέσα στο μεσημέρι 45-60%)
Ο λόγος φυσικά για την ζέστη στην ανατολική χώρα θα είναι και η απουσία των μελτεμιών καθώς θα έχουμε γενικώς άπνοια και ασθενείς ανέμους δυτικής νοτιοδυτικής ή νοτιοανατολικής συνιστώσας. Στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα με την πιο δροσερή αύρα του Ιονίου πελάγους.
Δείτε τον παρακάτω χάρτη που δείχνει οτι σε πολλές περιοχές σε τοπικό επίπεδο οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν και τους 40οC την Κυριακή (θα σπάσουμε όπως φαίνεται αρκετά ρεκόρ για Σεπτέμβρη πολλών ετών).

 

Πηγή: www.weather-in-greece.gr

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς