Δε23052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Δείτε πού και πώς κατασκευάζονται τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

  • PDF

Αν πιστεύετε ότι η κατασκευή των χριστουγεννιάτικων στολιδιών που δίνουν στο σπίτι σας τη μαγεία και την αύρα των Χριστουγέννων, κατασκευάζονται σε μεγάλα και φωτεινά εργοστάσια, από χαρούμενους υπαλλήλους με σκουφάκια και στολές βοηθών Αη Βασίλη, ξανασκεφτείτε το.

Το πιθανότερο είναι ότι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έχετε στο σπίτι σας έχουν κατασκευαστεί μέσα σε σκοτεινές αποθήκες εργοστασίων μιας κινέζικης πόλης που βρίσκεται περίπου 200 μίλια μακριά από τη Σαγκάη.

Reuters Reuters

Η «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων

Η πόλη Yiwu στην επαρχία Zhejiang της Κίνας αποκαλείται ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων όλου του κόσμου. Κάθε χρόνο τα εργοστάσια της πόλης παράγουν ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των εορταστικών διακοσμητικών που πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Reuters Reuters

Τα προϊόντα πωλούνται στην τεράστια αγορά International Trade Market όπου υπάρχουν 62.000 περίπτερα με 40.000 επισκέπτες την ημέρα. Κάθε περίπτερο έχει εμπορεύματα που προέρχονται από διαφορετικά εργοστάσια και τα πωλεί σε τιμές χονδρικής για τους αγοραστές.

Reuters Reuters

Υπάρχουν συνολικά ερίπου 750 εταιρείες δημιουργούν ειδικά Χριστουγεννιάτικα προϊόντα, έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πολλά από τα στολίδια σας να έχουν προέλθει από εκεί.

Όπως έγραψε ο Tim Maughan για το BBC News, μετά την επίσκεψή του στην πόλη Yiwu, «η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη δημιουργία πλαστικών σκουπιδιών και η πόλη Yiwu είναι το εκθετήριο της».

Reuters Reuters

Οι συνθήκες εργασίας

Οσο για τις συνθήκες εργασίας των ατόμων που μετατρέπουν απλά πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα σε χριστουγεννιάτικα γιορτινά στολίδια, οι εργαζόμενοι εκεί πληρώνονται περίπου 200-300 δολάρια τον μήνα και εργάζονται 12 ώρες (και παραπάνω) 6 ημέρες την εβδομάδα.

Reuters Reuters

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε πού και πώς κατασκευάζονται τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας