Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Δείτε το video! Οι οθόνες laser μπορεί να σημάνουν την αρχή των ολογραμμάτων

  • PDF

Η ιαπωνική εταιρεία Burton, εργάζεται πάνω σε έναν προβολέα λέιζερ οποίος μπορεί να παράξει τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες, ικανές να εμφανιστούν τόσο σε αέρα όσο και σε νερό.

Αν αυτή η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, μία μέρα θα μπορούσαμε να βιώνουμε 3D  εμπειρίες δίχως την ανάγκη χρήσης γυαλιών ή ακόμα και οθονών. Για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα, εστιαζόμενο φως λέιζερ διεγείρει τα άτομα οξυγόνου και αζώτου στον αέρα, μία διεργασία που είναι αλλιώς γνωστή ως διέγερση πλάσματος.

Το τρέχον πρωτότυπο μπορεί να διεγείρει έως και 50.000 σημεία φωτός με 10-15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ καταβάλλονται ήδη προσπάθειες για τη βελτίωση αυτών των αριθμών στα 24-30, που θα προσεγγίζουν αυτά ενός κανονικού φιλμ. Να διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε σε πλήρως έγχρωμη τρισδιάστατη αναπαράσταση, όπου τα παραδοσιακά χρώματα πράσινο, κόκκινο και μπλε θα συνδυάζονται πλήρως.

Η Burton συνεργάζεται με τους επιστήμονες εκείνους που πρωτο-ανέπτυξαν την τεχνολογία στα  AIST και το Keio University. Μια συσκευή όπως αυτή φαντάζεστε φυσικά πόσο πολύ θα φέρει αλλαγές στις επικοινωνίες, στην διαφήμιση και γενικότερα στα media.

Πηγή: proho.gr

Δείτε το video! Οι οθόνες laser μπορεί να σημάνουν την αρχή των ολογραμμάτων