Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Τα ολογράμματα «αφής» είναι εδώ, το μέλλον έφτασε

  • PDF

Τα ολογράμματα αποτελούν ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας που οι διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία, μας είχαν υποσχεθεί και που δεν είχε ακόμη πραγματικά φτάσει σε ένα μεγάλο ικανοποιητικό στάδιο. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με μερικά αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά καμία από αυτές δεν έχει επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδρούμε με αυτές τι όμορφες «ζωντανές» εικόνες.

Η ρώσικη εταιρεία, Displair, κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο επίδειξης, στο οποίο απεικονίζεται ένα ολόγραμμα το οποίο όχι μόνο είναι τρισδιάστατο -που εντάξει είναι κάτι που περιμέναμε-, αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί του! Το σύστημα αποτελείται από εικόνες που προβάλλονται πάνω σε αέριο και έναν αισθητήρα παρόμοιο με το Kinect που ανιχνεύει το χέρι και τις κινήσεις του σώματος.

Ενδιαφέρον δεν βρίσκετε; Έχει ένα μικρό ελαττωματάκι όμως, και αυτό είναι η τιμή του, μιας και το όλο σύστημα, ανάλογα την εγκατάσταση κοστολογείται ανάμεσα στα 3000 με 35000 δολάρια…

Πηγή: proho.gr

Τα ολογράμματα «αφής» είναι εδώ, το μέλλον έφτασε