Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Τα νέα concept cars της Toyota (βίντεο)

  • PDF

Σε περίπτωση που η Toyota καταφέρει και περάσει στην εμπορική παραγωγή την παρακάτω τεχνολογία, τότε τα βαφεία λαμαρινών αυτοκινήτων, ίσως και να μην έχουν λόγο ύπαρξης στο μέλλον… μιας και ένα όχημα θα μπορούσε να αλλάξει όψη στη στιγμή.

Το Fun-VII, που σημαίνει «vehicle interactive internet», είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με αμάξωμα κατασκευασμένο από πάνελ οθόνης αφής που όχι μόνο επιτρέπει στον οδηγό να αλλάξει το μοτίβο στην εν λόγω οθόνη, αλλά και και να συνδέσει το αυτοκίνητο στην ίδια την εταιρεία για να του πραγματοποιήσει έναν τεχνικό έλεγχο.

Η Toyota παρουσίασε το μοναδικό αυτοκίνητο στο Tokyo Motor Show, με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Akio Toyoda, να δηλώνει: «Το αυτοκίνητο πρέπει να ανταποκρίνεται στα συναισθήματα μας. Εάν δεν αποτελεί διασκέδαση, τότε δεν είναι αυτοκίνητο».

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν φιλοδοξεί να θέσει σε παραγωγή το Fun-VII σύντομα, αλλά εξήγησε ότι αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για τα είδη της τεχνολογίας που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Δύο ακόμα ηλεκτρικά concept cars της Toyota αποκαλύφθηκαν επίσης, το ένα είναι το  FT-EV III, ένα τετραθέσιο ηλεκτρικό όχημα με βάση το Toyota iQ, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 104 χλμ με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Η Toyota αναπτύσσει την τεχνολογία EV με στόχο τη δρομολόγηση ενός οχήματος κατάλληλο για μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις μέσα στο 2012.
Το άλλο conept car, είναι το FCV-R (Fuel Cell Vehicle – Reality & Revolution), το οποίο πρόκειται για ένα πρακτικό, οικογενειακού μεγέθους όχημα που κινείται με υδρογόνο.  Αυτό το concept μοντέλο αποτελεί το επόμενο βήμα προς την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας οχημάτων κυψελών καυσίμου της Toyota μέχρι το 2015. Αυτό θα δύναται να φτάσει 692 χλμ με μία φόρτιση.
Τα νέα concept cars της Toyota (βίντεο)