Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Εκτυπώνει... οστά

  • PDF

Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή χρησιμοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν ένα υλικό που έχει την υφή οστού. Το υλικό που δημιουργήθηκε από τον inkjet μπορεί να αξιοποιηθεί από ορθοπεδικούς για την αντιμετώπιση καταγμάτων.

Το οστό του 3D εκτυπωτή συνδυάζεται με ένα κανονικό κόκαλο και μπορεί να αποτελέσει τον σκελετό, πάνω στον οποίο μπορεί να αναγεννηθεί ένα κατεστραμμένο οστό.

Το νέο υλικό, που μοιάζει με κεραμική σκόνη και αποτελείται κυρίως από φωσφορικό ασβέστιο προέκυψε μετά από μία τετραετή έρευνα, που ενέπλεξε χημικούς, βιολόγους και μηχανικούς. Η εκτύπωση έγινε από έναν τροποποιημένο τρισδιάστατο εκτυπωτή ProMetal, που κανονικά εκτυπώνει μεταλλικά αντικείμενα.

Η ομάδα έχει κάνει ήδη εργαστηριακές δοκιμές σε πειραματόζωα, ενώ η επικεφαλής της έρευνας Σουσμίτα Μπόζε δήλωσε : «Είναι πιθανόν ότι το νέο οστικό υλικό, το οποίο θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, να είναι διαθέσιμο σε λίγα χρόνια και για τους ανθρώπους».

 

Πηγή: proho.gr

Εκτυπώνει... οστά