Τε18052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ξενοδοχείο 30 ορόφων σε 15 μέρες. Γίνεται; Κι όμως...

  • PDF

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η κατασκευή ενός ξενοδοχείου 30 ορόφων 17.000 τ.μ. σε μόλις 360 ώρες, δηλαδή 15 ημέρες. Φαίνεται απίστευτο; Κι όμως έγινε!

Ανεγέρθηκε στην επαρχία Nτονγκτινγκ στην Κίνα από τον κατασκευαστικό όμιλο Broad Group , που ειδικεύεται σε τέτοια έργα. Το κτίριο αποτελείται από προκατασκευασμένα αρθρώματα (με ακρίβεια+/- 0.2 χιλιοστά στην διαδικασία προκατασκευής) που φορτώνονται στον ατσάλινο σκελετό με διαγώνιες ατσάλινες δοκούς δεσίματος. Η καταστκευή είναι τόσο ισχυρή που αντέχει σεισμό 9 βαθμών, που δοκιμάστηκε στην Κινέζικη ακαδημία ερευνών δόμησης (υπάρχει σχετική σκηνή στο 1:49). Ισχυρίζονται πως είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό σε σεισμούς από τα συνηθισμένα κτίρια.

Η εταιρία επίσης λέει πως είναι πέντε φορές πιο αποδοτικό ενεργαιακά, με γυαλί 6 ιντσών στους τοίχους και παράθυρα τεσσάρων χωρισμάτων με ενσωματωμένα σκιάδια, και σύστημα ανατροφοδότησης της θέρμανσης και φιτράρισμα αέρα τριών σταδίων που καθαρίζει τον αέρα στο εσωτερικό ώστε να είναι 20 φορές πιο καθαρός από τον εξωτερικό αέρα. Υπάρχει σύστημα παρακολούθησης του αέρα σε κάθε δωμάτιο, που είναι σημαντικό για τις πωλήσεις του ξενοδοχείου με δεδομένο το πρόβλημα μόλυνσης στην Κίνα. Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011 και το κτίριο τελείωσε στις 16 Δεκεμβρίου. Το εσωτερικό ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Υπάρχει και προηγούμενο όμως! Ήταν ένα μικρότερο κτίριο 15 ορόφων που κατασκευάστηκε σε έξι ημέρες.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα των Κινέζων κατασκευαστών, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και έγινε πραγματικότητα, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, υλικών και φυσικά χρόνου.

Μάλιστα, το “Ark Hotel”, που κατασκευάστηκε στην Changsha της Κίνας, είναι αφενός πολύ μοντέρνας κατασκευής και αφετέρου “εξοπλισμένο” έτσι, ώστε να αντέξει σε σεισμό έως και 9 Ρίχτερ!

Το 15όροφο κτίριο έχει παράλληλα πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση, πλήρη καλωδίωση, τριπλά παράθυρα, ενώ χτίστηκε σε προχτισμένα γερά θεμέλια.

Ακόμη μία σημαντική “λεπτομέρεια”... η ολοκλήρωση της κατασκευής του, πραγματοποιήθηκε με απώλεια με μόλις 1% κατασκευαστική φθορά.

Πηγή: axortagos.gr - contra.gr

Ξενοδοχείο 30 ορόφων σε 15 μέρες. Γίνεται; Κι όμως...