Δ. Κουρέτας: Αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών στις δενδρώδεις καλλιέργειες λόγω απωλειών της παραγωγής

Ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας από το ΥΠΑΑΤ

από Thessaliki Gi

Την αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω απωλειών της παραγωγής και την κάλυψη της απώλειας του φυτικού κεφαλαίου, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες για την αντικατάστασή του, ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Χρ. Κέλλα, σημειώνοντας ότι «τα παραπάνω μέτρα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των παραγωγών και των εξαιρετικών προϊόντων της Περιφέρειας».

Αναλυτικότερα στην επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργέ και Υφυπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές ζημιές που σημειώθηκαν στις δενδρώδεις καλλιέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Δενδροκομίας κ. Γ. Νάνου «οι δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, επηρέασαν αρνητικά τη φυσιολογική λειτουργία των δενδρωδών καλλιεργειών, καταστρέφοντας τμήματα του φυτικού κεφαλαίου με σημαντικές ζημιές. Το θερμό φθινόπωρο που ακολούθησε τις πλημμύρες, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη συλλογή των καρπών. Επιπρόσθετα ο θερμός χειμώνας του 2023-24, δεν επέτρεψε στα δέντρα να εισέλθουν σε κανονικό λήθαργο ή να τον ολοκληρώσουν λόγω της έλλειψης των απαραίτητων ωρών χαμηλών θερμοκρασιών και ορισμένες ποικιλίες δέντρων είχαν μειωμένη ή και μηδενική ανθοφορία και καρποφορία. Στη συνέχεια οι ξηροθερμικές συνθήκες της άνοιξης και κυρίως οι υψηλές παρατεταμένες θερμοκρασίες, που ακολούθησαν το καλοκαίρι του 2024, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τις δενδρώδεις καλλιέργειες, ακόμη και σε περιπτώσεις άρδευσης τους, λόγω της αδυναμίας των ήδη καταπονημένων δέντρων να αναπτύξουν φυσιολογικά τους καρπούς τους.

 Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που προκύπτουν από τα αναλυτικά τεκμηριωμένα στοιχεία του καθηγητή κ. Γ. Νάνου και με σκοπό την οικονομική στήριξη των παραγωγών αιτούμαστε τα παρακάτω μέτρα:

  • Αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω απωλειών της παραγωγής.
  • Κάλυψη της απώλειας του φυτικού κεφαλαίου, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες για την αντικατάστασή του.

Τα παραπάνω μέτρα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των παραγωγών και των εξαιρετικών προϊόντων της Περιφέρειας μας».

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).