Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από αγρότες για την απόδειξη κυριότητας αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ παρέχει το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη σύγχυση που έχει προκληθεί σε υπηρεσίες και παραγωγούς.
Τι ισχύει για ιδιοκτησίες έως 20 στρέμματα
Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από την κυβέρνηση, για ιδιοκτησίες κάτω των 20 στρεμμάτων δεν απαιτείται η υποβολή ΑΤΑΚ από τους αγρότες προκειμένου να λάβουν τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Στις περιπτώσεις αυτές, αρκεί η υποβολή του ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου), χωρίς καμία επιπλέον απαίτηση.
Η διευκρίνιση έρχεται σε μια περίοδο όπου αρκετοί παραγωγοί έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με διαφορετικές ερμηνείες από υπηρεσιακούς παράγοντες, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση και καθυστερήσεις.
Δεν απαιτείται διόρθωση ή επανυποβολή ΑΤΑΚ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
- Δεν χρειάζεται υποβολή ΑΤΑΚ.
- Δεν απαιτείται επανυποβολή ΑΤΑΚ.
- Δεν απαιτείται διόρθωση ΑΤΑΚ, ακόμη και αν αυτό έχει ήδη κατατεθεί.
Το μόνο απαραίτητο στοιχείο είναι το ΚΑΕΚ.
Σαφής οδηγία προς τις υπηρεσίες
Η ανακοίνωση καταλήγει με ξεκάθαρη επισήμανση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες:
Δεν πρέπει να ζητείται τίποτα παραπάνω από τους εν λόγω αγρότες
Η παρέμβαση αυτή επιχειρεί να αποσαφηνίσει το πλαίσιο και να αποτρέψει πρόσθετη γραφειοκρατική επιβάρυνση των παραγωγών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες διοικητικές απαιτήσεις για τη λήψη ενισχύσεων.
Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
