«Είπα-ξείπα» του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση των καστανοπαραγωγών Λάρισας-Μαγνησίας, μέσω του Μέτρου 23

• Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ ο κ. Τσιάρας τους είχε γνωστοποιήσει ότι τα Κάστανα εντάσσονται στο μέτρο 23 και θα αποζημιωθούν για ΟΛΗ την Ελλάδα αλλά σε σημερινή επικοινωνία με το ΥΠΑΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι οι Νομοί Λάρισας και Μαγνησίας δεν θα αποζημιωθούν για τα Κάστανα, ύψους 146,1€/στρέμμα όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα.

από Thessaliki Gi

* Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί που καλλιεργούν Κάστανα καλούν τους καστανοπαραγωγούς σε μαζική, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή στην σύσκεψη που διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 8.30μμ στο Δημοτικό Σχολείο ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μια ακόμη φορά αδικούν κατάφωρα τον Νομό Λάρισας και τους Καστανοπαραγωγούς και τους πετάνε από το μέτρο ΠΑΑ-23 για την αποζημίωση σε ζημιές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα για το 2024.»

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στην οποία επισημαίνονται και τα εξής:

            «Το πιο εξοργιστικό είναι ότι αποζημιώνονται όλα τα Κάστανα της Ελλάδας εκτός από τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας παρότι από την ΔΑΟΚ δόθηκαν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν ότι ο Νομός Λάρισας έχει απώλεια παραγωγής 50-70% στα Κάστανα άρα έπρεπε να ενταχθεί στο μέτρο αποζημίωσης ΠΑΑ-23.

            Στις 5 Απριλίου αντιπροσωπείες από τις Ομοσπονδίες Λάρισας και Μαγνησίας συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ. Τσιάρα ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι τα Κάστανα εντάσσονται στο μέτρο 23 και θα αποζημιωθούν για ΟΛΗ την Ελλάδα.

            Σήμερα επιβεβαιώθηκε μετά από επικοινωνία της ΕΟΑΣΝΛ με το Υπουργείο ότι οι Νομοί Λάρισας και Μαγνησίας δεν θα αποζημιωθούν για τα Κάστανα, ύψους 146,1€/στρέμμα όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα.

            Η αδικία ΔΕΝ θα περάσει και η Κυβέρνηση οφείλει να εντάξει όλα τα Κάστανα της χώρας στο μέτρο 23 και να σταματήσει να διχάζει τους αγρότες.

            Δεν έχουν κανένα λόγο, κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, καμία δικαιολογία για την άδικη και παράλογη απόφαση να εξαιρέσουν τα Κάστανα δυο Νομών μόνο.

            Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί που καλλιεργούν Κάστανα καλούν τους καστανοπαραγωγούς σε μαζική, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή στην σύσκεψη που διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 8.30μμ στο Δημοτικό Σχολείο ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ.

            146,1€ το στρέμμα αφαιρούν χωρίς κανένα λόγο από τους Καστανοπαραγωγούς, ο καθένας ας κάνει τον λογαριασμό για να δει τι του παίρνουν από την τσέπη και ας πάρει τις αποφάσεις του αν θα συμμετέχει ή όχι.

            Στην σύσκεψη θα αποφασίσουμε και θα οργανώσουμε την διεκδίκηση μας ως την δικαίωση μας, η λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» δεν ταιριάζει σε μας.

            Θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους και αποφασισμένους και σε συντονισμό με τους συναδέλφους της Μαγνησίας.

            Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τους αγώνες μας κερδίζουμε εφόσον είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και πολλοί και οι καστανοπαραγωγοί το γνωρίζουν καλά στην τσέπη τους.

            Να μην λείψει κανείς! Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!»

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.