Ελέγχονται 10 αγροτοκτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία για παράνομο πλουτισμό μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ  

• Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

από Thessaliki Gi

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναζητώντας κρίσιμα στοιχεία για περίπου δέκα φυσικά πρόσωπα, αγροτοκτηνοτρόφους που φέρονται να έχουν λάβει παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις. Η έρευνα, υπό την εποπτεία του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, επικεντρώνεται και στη Θεσσαλία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αυτοτελής έλεγχος για επιδοτήσεις ύποπτης προέλευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος πραγματοποιήθηκε έπειτα από έγγραφη εντολή του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Τα στελέχη της Αρχής συνέλεξαν από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πλήθος εγγράφων, ηλεκτρονικών και έντυπων αρχείων, με στόχο να ελεγχθεί η νομιμότητα των επιδοτήσεων που δόθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο έλεγχος δεν αφορά μόνο την κανονικότητα των πληρωμών, αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο στόχαστρο πρόσωπα από τη Θεσσαλία

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνται αγροτικά και κτηνοτροφικά στη Θεσσαλία. Η Αρχή ερευνά αν η λήψη των επιδοτήσεων έγινε μέσω εικονικών στοιχείων ή με παραπλανητικά δεδομένα που παρουσιάζουν αναντιστοιχία με την πραγματική αγροτική παραγωγή ή δραστηριότητα.

Κίνδυνος για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Εφόσον διαπιστωθούν ενδείξεις για «ξέπλυμα» μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αγορών πολυτελών οχημάτων ή άλλων ύποπτων κινήσεων που δεν συνάδουν με τα δηλωμένα εισοδήματα των ελεγχόμενων, η Αρχή προσανατολίζεται σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, ακινήτων και κάθε είδους περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, τα ευρήματα αναμένεται να διαβιβαστούν στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για πιθανή περαιτέρω ποινική διερεύνηση και αξιολόγηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.