Σα21042018

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

Ποινές στα νιτρικά από γεωχωρικούς ελέγχους!

  • PDF


Γεωπόνοι σύμβουλοι-μελετητές μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας προέβησαν το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας και παρέδωσαν υπόμνημα στα γραφεία του υποκαταστήματος στον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιο Βαλιώτη, αναφορικά με μεγάλες κυρώσεις στα πρόσφατα αποτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών.

Οι Λαρισαίοι γεωπόνοι μελετητές, ζήτησαν να απαλειφθούν οι ποινές που προκύπτουν εξαιτίας του γεωχωρικού έλεγχου των αγροτεμάχιων, οι οποίες επιφέρουν και δευτερεύουσες ποινές σχετιζόμενες με το ποσοστό διαφοράς οι οποίες είναι εξοντωτικές για τους παραγωγούς.

Ο γεωχωρικός έλεγχος των αγροτεμαχίων -μετατόπιση 20%- δεν προβλέπονταν στην αρχική ΚΥΑ 079833 25/10/2011.

Ξαναπροτάθηκε και ζητήθηκε το σπάσιμο του αγροτεμαχίου με τεχνικό τρόπο, ώστε η ποινή να αφορά μόνο το τμήμα εκείνο που δεν συμπίπτει με τη χρονιά αναφοράς του γεωχωρικού ελέγχου. Αν αυτό συμβεί η έκταση που συμπίπτει χωρικά μπορεί να πληρωθεί κανονικά και οι ποινές των δικαιούχων θα μειωθούν σημαντικά.

Ζητήθηκε επίσης να εκδοθεί άμεσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ακριβής διαδικασία δικαιούχων που εμπίπτουν στη διαδικασία διπλής χρηματοδότησης.


Ποινές στα νιτρικά από γεωχωρικούς ελέγχους!