Σα21042018

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

Ο απολογισμός από την πληρωμή δικαιωμάτων – χαμένοι αλλά και... κερδισμένοι

  • PDF


Εν τέλει πληρώθηκαν τη δικαιώματα με πολλούς χαμένους αλλά και πολλούς κερδισμένους.

Χαμένοι φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι αγρότες που είχαν τα λεγόμενα υψηλά δικαιώματα, αφού φαίνεται πως χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας αυτών προς όφελος των παραγωγών που δεν είχαν καθόλου δικαιώματα.

Επίσης, τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με περιοχές όπου είχαν μέσα δενδρώδεις καλλιέργειες και πήραν δικαιώματα αρόσιμων  εκτάσεων, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πληρώνονται 10% με 15% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα όσα θα έπαιρναν αν δε γινόταν αυτό το λάθος. Πάντως για το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνονται προσπάθειες να δοθεί λύση.

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών που δεν πληρώθηκαν και θα εξεταστούν κατά περίπτωση, κατά τη διαδικασία των ενστάσεων.

Οι πιο κερδισμένοι φαίνεται πως είναι οι αγρότες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους το 2014 και είναι κάτω των 40 ετών, οι οποίοι πήραν τα δικαιώματα τους στο ακέραιο και για ότι είχαν δηλώσει το 2014 στη δήλωση καλλιέργειας τους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ευχαριστημένοι δηλώνουν αρκετοί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι φαίνεται να παίρνουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον, παραγωγοί με χαμηλό μέσο δικαίωμα, φαίνεται πως τελικά κερδίζουν σε βάθος πενταετίας.

Ο απολογισμός από την πληρωμή δικαιωμάτων – χαμένοι αλλά και... κερδισμένοι