Δε23052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ευχάριστα νέα για τους κτηνοτρόφους του Αμπελώνα-Τυρνάβου

  • PDF


Ευχάριστα νέα για τους κτηνοτρόφους του Αμπελώνα-Τυρνάβου

Αντιπροσωπεία του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα Τυρνάβου επισκέφθηκε χθες το ΥΠΑΑΤ αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία συναντήθηκε τόσο με τον αν. υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη, όσο και με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μωυσίδη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις πληρωμές τις εξισωτικής αποζημίωσης κυρίως του 2015 αλλά και των ετών 2013 και 2014.

Πιο συγκεκριμένα οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή του 75% της εξισωτικής του 2015, διότι, παρότι κατέθεσαν εγκαίρως στο αρμόδιο κτηνιατρείο της περιοχής το μητρώο αιγοπροβάτων, παρόλα αυτά, όμως το κτηνιατρείο δεν προώθησε αυτά τα μητρώα στον ΟΠΕΚΕΠΕ με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν την εξισωτική.

Έτσι λοιπόν μετά την παραπάνω επίσκεψη ο κ. Μπόλαρης ζήτησε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ζήση Παρλίτση, αναλυτική κατάσταση όλων των κτηνοτρόφων, οι οποίοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα, δεν πληρώθηκαν, ώστε αμέσως μετά να δοθεί εντολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει πληρωμή όλων αυτών των κτηνοτρόφων μέσα στον Ιανουάριο, Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παρλίτση, το ΥΠΑΑΤ άφησε ανοικτό παράθυρο για επιπρόσθετη πληρωμή της εξισωτικής για τα έτη 2013 και 2014, σε κτηνοτρόφους όπου υπήρχαν διάφορα προφανή σφάλματα.

Αξίζει να πάντως να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα, σε δηλώσεις του προς τον "astra tv" ανέφερε πως η συνάντηση διεξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και όσον αφορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πρώτη φορά που οι κτηνοτρόφοι είχαν τόση θετική αντιμετώπιση από την ηγεσία του Οργανισμού.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Ευχάριστα νέα για τους κτηνοτρόφους του Αμπελώνα-Τυρνάβου