Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Με αχυρόμπαλες, τρακτέρ και ζώα αποκλείουν οι αγρότες τις εφορίες

  • PDF

πηγή: www.cretalive.gr

Με δέκα τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αχυρόμπαλες αλλά και ζώα, κατέλαβαν από τις 10:00 τη ΔΟΥ νομού Κιλκίς, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, μαζί με επιστήμονες και εργαζομένους άλλων επαγγελματικών κλάδων, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Δοϊράνης, Γιώργο Τερζή.

Η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως και τις 13:30. Όπως τόνισε ο κ. Τερζής, στόχος των αγροτών είναι «να γίνει επιτέλους σαφές ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι».
Σημειώνεται ότι στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία στους Εύζωνες και τη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-23:30) και στο δεύτερο η διέλευση των οχημάτων θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Υπό κατάληψη τελούν από νωρίς το πρωί έως και τις 14:30, δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στα Γιαννιτσά. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της σερβικής γέφυρας, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μετά, θα επιστρέψουμε στο μπλόκο μας, όπου θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό μέχρι τις 8 το βράδυ».

Κοζάνη: Αποκλεισμός της ΔΟΥ από αγρότες

Οι αγρότες του μπλόκου στον Πολύμυλο της Εγνατίας οδού προχώρησαν το μεσημέρι στον συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων όπου στεγάζεται η ΔΟΥ της Π.Ε. Κοζάνης. Δεν επιτρέπουν έως τις 15.30 να εισέλθει κανείς στο κτίριο, ενώ στο σημείο υπάρχουν από το πρωί και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες του μπλόκου στα διόδια Πολυμύλου είναι οι μόνοι από τα οκτώ μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία που υπέγραψαν την λίστα αιτημάτων, η οποία παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.
Κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου

Σε κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου προχώρησαν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης που αφορά στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου σε ανακοίνωση του συλλόγου τους αναφέρουν ότι κλιμακώνεται ο αγώνας τους τονίζοντας ότι προχωρούν σε κατάληψη της εφορίας. «Και από εκεί θα αποφασίσουμε για περαιτέρω κινήσεις που θα είναι πολύ δυναμικές".
Η κατάληψη της ΔΟΥ θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου στο ύψος του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι διακόπτοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα την κυκλοφορία μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών από όλη την Κρήτη, προκειμένου να αποφασίσουν, την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους

Αγρότες απέκλεισαν συμβολικά τη ΔΟΥ Τρικάλων

Συμβολικά και για μισή ώρα, τοποθετώντας ένα τρακτέρ στην κεντρική είσοδο, απέκλεισαν σήμερα το πρωί την ΔΟΥ Τρικάλων, αγρότες του μπλόκου που βρίσκεται στον κόμβο Καρδίτσας.
Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του κόμματος με αίτημα τον διάλογο με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Τρικάλων και στη συνέχεια αποχώρησαν προς το μπλόκο, στον κόμβο Καρδίτσας.

http://www.ethnos.gr

Με αχυρόμπαλες, τρακτέρ και ζώα αποκλείουν οι αγρότες τις εφορίες