Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Στα 50.000 στρέμματα με τεύτλα προγραμματίζεται η φετινή παραγωγή από την ΕΒΖ

  • PDF


Με στόχο την στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την επαναλειτουργία των εργοστασίων που απαιτούνται, έχει προγραμματιστεί για φέτος να καλλιεργηθούν πάνω από 50.000 στρέμματα με τεύτλα και η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης θα ξεπεράσει τους 170.000 τόνους από 97.000 τόνους πέρυσι, κάτι που ως μέγεθος θα κατατάξει την Ελλάδα, δεύτερη στα Βαλκάνια.
Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του, το αγροτικό τμήμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με αφορμή την κινητικότητα και τις διαμαρτυρίες της τελευταίας περιόδου στην περιοχή, από τευτλοπαραγωγούς.

Όσον αφορά τις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών αναφέρει τα εξής:

-Την περασμένη εβδομάδα πληρώθηκαν οι τευτλοκαλλιεργητές, τα ποσά που αφορούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση με 53 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε στο λογαριασμό των καλλιεργητών, η ενίσχυση για το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης του τελευταίου έτους.
-Εν τω μεταξύ, ο υπουργός ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι εντός του Απριλίου θα γίνει και η πληρωμή για τα προηγούμενα έτη του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με Πρόεδρο τον γεωπόνο-γεωργοοικονομολόγο Χρήστο Ρώσσιο .
-Σε ότι αφορά τα χρέη στους τευτλοπαραγωγούς, προγραμματίζεται η σταδιακή πληρωμή των χρωστούμενων στους παραγωγούς για τη σοδιά του 2015.

paseges.gr

Στα 50.000 στρέμματα με τεύτλα προγραμματίζεται η φετινή παραγωγή από την ΕΒΖ