Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Έκθετο το ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

  • PDF


Φαίνεται πως είχαν δίκιο όσοι φώναζαν και έλεγαν πως το Υπουργείο έχει «βγάλει» στον αέρα μια προκήρυξη η οποία σε πολύ μεγάλο ποσοστό της δεν ήταν έτοιμη.

Οι γεωπόνοι μελετητές στο σύνολο τους ενημερώνουν με βάση τους δείκτες καλλιεργειών που έχουν αποσταλεί και προδημοσιευτεί  αλλά μεγάλες είναι οι ασάφειες που παραμένουν.

Οι δείκτες περιέχουν ασάφειες αφού αναφέρονται σε ομάδες καλλιεργειών σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να διευκρινίζουν ποιες καλλιέργειες οι εκτροφές συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Επιπλέον, έκθετοι μένουν για άλλη μια φορά οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το έργο των Νέων Αγροτών, αφού ένα μήνα πριν περίπου, είχαν δεσμευτεί να είναι έτοιμοι και να μπορούν όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αιτηθούν για το πρόγραμμα, να ενημερωθούν έγκυρα. Ποιο συγκεκριμένα, στους δείκτες βαθμολογίας αναφέρεται μια ομάδα καλλιεργειών η οποίες είναι ανθεκτικές στις κλιματικές αλλαγές. Αυτή η ομάδα δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να είναι πολλοί οι υποψήφιοι που δεν ξέρουν καν, αν μπορούν να καταθέσουν φάκελο…

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους δείκτες των περιφερειών που επηρεάζουν την βαθμολογία, οι οποίοι πλην εξαιρέσεων δεν έχουν εκδοθεί.

Αλήθεια ποιος ευθύνεται  για όλη αυτή την αναστάτωση;

Έκθετο το ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών