Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Τα πρόχειρα καταλύματα δεν υποχρεούνται σε άδεια

  • PDF


«Τα πρόχειρα καταλύματα των κτηνοτρόφων δεν υποχρεούνται σε άδεια και ότι τα υλικά τους δεν περιορίζονται μόνο στην «δομική ξυλεία» αλλά πλέον επεκτείνονται σε όλα τα είδη υλικών ακόμα και δομικών, ενώ τα μόνα απαγορευτικά είναι ο δομικός σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα, σύμφωνα διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ επί του νόμου 4056/2012, με βάση την οποία λύθηκε πλέον οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει χρόνια τους κτηνοτρόφους». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου .

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής:

«Τα πρόχειρα καταλύματα προωθούν τις ανάγκες της εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας και των μετακινούμενων κτηνοτρόφων. Λύνουν στην πράξη μεγάλα πρακτικά ζητήματα κτηνοτρόφων και τους απαλλάσσουν από την περιττή και πολυέξοδη γραφειοκρατία. Ο υπουργός είναι πλήρως ενημερωμένος για το ζήτημα και με διευκρινιστική εγκύκλιο επί του νόμου 4056/2012 λύθηκε πλέον οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει χρόνια τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, γίνεται πλέον σαφές ότι τα πρόχειρα καταλύματα δεν υποχρεούνται σε άδεια και ότι τα υλικά τους δεν περιορίζονται μόνο στην «δομική ξυλεία» αλλά πλέον επεκτείνονται σε όλα τα είδη υλικών ακόμα και δομικών. Τα μόνα απαγορευτικά είναι ο δομικός σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα. Γίνεται λοιπόν άμεσα κατανοητό πως ο κυβερνητικός προσανατολισμός είναι προς την επίλυση των ασαφειών και των κενών νόμου που υπάρχουν κρατώντας δέσμιους επαγγελματίες χωρίς να δίνουν λύσεις στα καθημερινά πρακτικά ζητήματα αλλά μόνο συσσωρεύοντας  γραφειοκρατικά κωλύματα.»

Το ζήτημα των πρόχειρων καταλυμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είχε θέσει στο παρελθόν στον υπουργό και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλας».

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Τα πρόχειρα καταλύματα δεν υποχρεούνται σε άδεια