Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Η Κωνσταντοπούλου απομακρύνει πρώην πρωθυπουργούς από τα γραφεία τους στη βουλή

  • PDF


Αποφασισμένη να απομακρύνει από τα γραφεία τους στη βουλή όσους δεν έχουν κοινοβουλευτικό έργο φέρεται να είναι η νέα Πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους στη βουλή όσοι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της βουλής δεν είναι πια βουλευτές, κάτι που σημαίνει πως δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτικό έργο.

«Θα αποχωρήσουν από το κτήριο όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακόμα, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προανήγγειλε η νέα Πρόεδρος της βουλής με στόχο να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.

Οι θέσεις της νέας Προέδρου της βουλής:

- Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

- Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες, ενώ ζήτησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να απαντάνε στις ερωτήσεις

- Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων.

- Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησης τους.

- Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και Προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία

- Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών.

- Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

- Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».

http://www.kontranews.gr

Η Κωνσταντοπούλου απομακρύνει πρώην πρωθυπουργούς από τα γραφεία τους στη βουλή