Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Τσίπρας: Αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

  • PDF

Με μια σειρά δεσμεύσεων για δραστικές αλλαγές στο υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς της χώρας αλλά και στο ίδιο το οικονομικό... οικοδόμημα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα άμεσης επέμβασης.

Πέραν από τις γενικότερες δεσμεύσεις του για εσωτερικούς ελέγχους στα τελωνεία, πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και πετρελαίου και τριγωνικές συναλλαγές, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για επαναφορά του αφορολόγητο ορίου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ λκαι αντικατάστασή του από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός υπέδειξε τις οικονομικές ελίτ και τις ανώτερες τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών ως υπεύθυνους για τη φοροδιαφυγή. Προανήγγειλε ένα σταθερό, αλλά δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα βασιστεί στην ενιαία και προοδευτική κλίμακα.

Το αφορολόγητο όριο θα επανέλθει στα 12.000 ευρώ και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία περιουσιολογίου.

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από τον ΦΜΑΠ το 2015. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2015 ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

Προανήγγειλε αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης και ρυθμίσεις 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία και εφορία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάργηση των οφειλών προς το Δημόσιο ως διαρκές αδίκημα.

Αναφέρθηκε στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έως το 2016, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της διαιτησίας. Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή ενός ισχυρού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε δίκτυα και υποδομές και φυσικό πλούτο της χώρας μας. Άλλο η αξιοποίηση και άλλο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας»

protothema.gr

Τσίπρας: Αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ