Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Διαδηλώτρια «σταμάτησε» τη συνέντευξη Ντράγκι

  • PDF

Διακόπηκε αναπάντεχα η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μετά από είσοδο διαδηλώτριας στο χώρο που δινόταν η συνέντευξη.

Η διαδηλώτρια, που παραμένει άγνωστο πώς μπόρεσε να περάσει τους ελέγχους ασφαλείας στο κτίριο της ΕΚΤ φώναζε στα αγγλικά «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ», και όρμηξε πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν ο Μάριο Ντράγκι ρίχνοντας κομφετί.

 

Συνελήφθη από τους άνδρες ασφαλείας.

 

 

 

Την ευθύνη ανέλαβαν μέσω twitter οι FEMEN.

Κανονικά συνεχίστηκε η συνέντευξη

Η συνέντευξη συνεχίστηκε κανονικά και η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ ήταν για την χρηματοδότηση  των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA.

Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε πως η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη και έριξε το μπαλάκι στην Αθήνα λέγοντας πως

Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για όσο καιρό είναι φερέγγυες και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία όσον αφορά την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA

Οι αποφάσεις ανέφερε βασίζονται στις συνθήκες που επικρατούν. Όπως τόνισε η λύση για τον ELA βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ντράγκι επισήμανε ακόμα ότι η εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης προχωράει ομαλά, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , λέγοντας πως υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι αποτελεσματικά.

Χαρακτήρισε τις ανησυχίες για έλλειψη κρατικών ομολόγων είναι υπερβολικές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο για να προσαρμοστεί.

Ο ίδιος τόνισε πως η κεντρική τράπεζα θα επικεντρωθεί στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων νομισματικής πολιτικής. Όπως ανέφερε τα μέτρα θα βοηθήσουν στην άνοδο του πληθωρισμού κοντά στο στόχο του 2%.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τους επόμενους μήνες, αλλά θα αρχίσει να αυξάνεται αργότερα το 2015 και το 2016, 2017.

Ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας της ευρωζώνης από το τέλος του 2014. Η οικονομική ανάκαμψη θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί σταδιακά, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως αναμένεται να βοηθήσει τις εξαγωγές.

Πηγή: thetoc.gr

 

Διαδηλώτρια «σταμάτησε» τη συνέντευξη Ντράγκι