Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Λαφαζάνης: μετά τη Βενεζουέλα φλερτ με το Ιράν για προμήθεια πετρελαίου

  • PDF

Μετά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης συνεχίζει τις επαφές του με εκπροσώπους πετρελαιοπαραγωγών χωρών αποδεικνύοντας έμπρακτα πώς αντιλαμβάνεται την πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική της χώρας την επαύριο του “ΟΧΙ”.

Αυτή τη φορά συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα, Benhan Behrouz με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες κρίσιμες εξελίξεις στις δύο χώρες.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ενώ ο Benham Behrouz εκδήλωσε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους στην παρούσα συγκυρία.

Οι δύο άντρες τόνισαν την εξαιρετική σημασία της ανάπτυξης των ελληνοϊρανικών σχέσεων, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που οι δύο λαοί δοκιμάζονται, δίδοντας έμφαση στην ανάπτυξη της ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ειδικότερα ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο Πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα εξέτασαν συγκεκριμένους τρόπους και μορφές αποτελεσματικής ανάπτυξης των ενεργειακών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, υπό το φως των συμπερασμάτων της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Πετρελαίου του Ιράν στην Αθήνα και των συζητήσεων του τελευταίου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

http://www.econews.gr/

Λαφαζάνης: μετά τη Βενεζουέλα φλερτ με το Ιράν για προμήθεια πετρελαίου