Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Τσουνάμι προς τη Χαβάη

  • PDF

Ισχυρός σεισμός συντάραξε την ακτή στο κέντρο της Χιλής κοντά στο Σαντιάγκο. Το σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποιεί για σοβαρό κίνδυνο για χτύπημα μεγάλων κυμάτων στη Χαβάη.

Ο ισχυρός σεισμός κοντά στα παράλια της Χιλής καταγράφεται ανάλογα με το ινστιτούτο από 7,9 έως 8,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, αλλά οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα στα κτήρια. Οι εικόνες που έρχονται από τη Χιλή δείχνουν χιλιάδες κόσμου να εκκενώνει τα κτήρια. Η περιοχή συνεχίζει να δίνει δεκάδες μετασεισμούς μετά το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι έχει ήδη σημάνει τον συναγερμό για ολόκληρη την ακτή της Χιλής και έχει ξεκινήσει επιχείρηση μεταφοράς του πληθυσμού στα ενδότερα της χώρας. Προειδοποίηση για πιθανότητα τσουνάμι έχει εκδοθεί και για την Χαβάη ενώ αντίθετα το σύστημα ενημερώνει τους Αυστραλούς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 7.54 μ.μ. (τοπική ώρα) και είχε επίκεντρο 228 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοδυτικά του Σαντιάγκο. Αρχικά το ινστιτούτο υπολόγισε το σεισμό στα 7,9 Ρίχτερ αλλά τώρα αναβάθμισε τις μετρήσεις και πλέον και αυτό μιλάει για 8,3 βαθμούς. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 5 χιλιόμετρα βάθος.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα


Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Τσουνάμι προς τη Χαβάη


Πηγή: thepressproject.gr

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Τσουνάμι προς τη Χαβάη