Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη Καμικάζι με δεκάδες θύματα

  • PDF

Ο φόβος της τρομοκρατίας καλύπτει ξανά την Κωνσταντινούπολη. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο μετά τις 10:00 την περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ, μια άκρως τουριστική περιοχή την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία καθώς εξυπηρετεί το τραμ που περνάει από εκεί.

Φόβος για συντονισμένη τρομοκρατική ενέργεια οδηγεί την κυβέρνηση σε έκτακτα μέτρα σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ σύσκεψη υπό τον Αχμετ Νταβούτογλου θα εξετάσει την κατάσταση.

Δυστυχώς παρά το “μπλόκο” της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαμελισμένα πτώματα.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ζωσμένος με εκρηκτικά πλησίασε γκρουπ τουριστών κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία.
Πρόκειται πιθανότατα για ένα γκρουπ τουριστών από τη Γερμανία που περίμεναν να επιβιβαστούν σε τραμ στον σταθμό της πλατείας Σουλτάν Αχμέτ.

Όσο η ώρα περνά τοπικά μέσα και πρακτορεία κάνουν όλο και πιο συχνά λόγο για νεκρούς. Από 8 ως 10 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών και ταυτόχρονα μιλούν για δεκάδες τραυματίες.
Βέβαιο για όλους ότι δεν επρόκειτο για απλή τοποθέτηση βόμβας, αλλά για επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας. Μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται μαρτυρία ανθρώπου που είδε ένα άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, αλλά και ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει τον χώρο.

Πηγή: newsit.gr

Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη Καμικάζι με δεκάδες θύματα