Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Προσφυγική πολιτεία 3.000 ατόμων στην Μάνδρα

  • PDF

Φιλοξενία για τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες, με προδιαγραφές φυλασσόμενου κέντρου πολυετούς παραμονής, σχεδιάζεται να μετατραπεί το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλος» στην Μάνδρα.

Από πλευράς κυβέρνησης έχει εκτιμηθεί ως ένας από τους ιδανικότερους προσφυγικούς χώρους μακριά από την Αττική, καθώς διαθέτει τεράστια έκταση και οι εγκαταστάσεις του δύναται να επεκταθούν ανά πάσα στιγμή και μάλιστα χωρίς δυσκολία.

Επιπλέον διαθέτει το πλεονέκτημα της παρουσίας της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα, η οποία θα φροντίζει για την οργάνωση και την ασφάλειά του - άλλωστε ο χώρος θα διαθέτει στρατιωτικό διοικητή και δομή λειτουργίας στρατοπέδου.

Οι προδιαγραφές για την αναμενόμενη προσφυγική πολυκοσμία, προδίδονται και από τις ποσότητες φαγητού οι οποίες άρχισαν ήδη να καταγράφονται μέσα από την δυναμικότητα των κέτερινγκ της περιοχής Θεσσαλίας.

Ευτυχώς για τους εστιάτορες που θα κερδίσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς, τα λεφτά για την πληρωμή τους θα τα βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι όμως βέβαιο ότι η μεταφορά των προσφύγων σε αυτό θα είναι εύκολη. Στο παλιό εργοστάσιο της ΡΟΚΑ εκδηλώθηκαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από Αφγανούς οι οποίοι δεν θέλουν να πάνε στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλος" και ζητούν να παραμείνουν στη ΡΟΚΑ. Θεωρούν ότι το νέο κέντρο φιλοξενίας θα είναι φυλακή για αυτούς και θα τους στερήσει οριστικά την έξοδο προς την βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Προσφυγική πολιτεία 3.000 ατόμων στην Μάνδρα