Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air, προσγειώθηκε στη Λάρνακα

  • PDF

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές καθώς έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος που ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το αεροσκάφος Α 320 της  Egypt Air προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 8.36. Πρόκειται για την πτήση MS 181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο με  81 επιβαίνοντες. Η πτήση αναχώρησε 7.28 ώρα Ελλάδας από την Αλεξάνδρεια. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 82 επιβαίνοντας, ενώ ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Οπως μεταδίδεται, επιβεβαιώνεται τουλάχιστον η ύπαρξη ενός αεροπειρατή άνδρα. Για περισσότερους από έναν αεροπειρατές κάνουν λόγο ΚΥΠΕ και ΡΙΚ. Απαίτησε να κατέβουν άμεσα οι σκάλες για να αρχίσει η απελευθέρωση ομήρων. Ο πιλότος του αεροσκάφους χειρίζεται την υπόθεση με απόλυτη ψυχραιμία όπως προκύπτει από τις συνομιλίες του πιλότου μέσω ασυρμάτου.

Ο πιλότος ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επικαλούμενο αεροπειρατεία η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Το αεροσκάφος βρίσκεται σε απομονωμένο διάδρομο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν επίσης ότι έχει ήδη συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου ΥΠΕΞ Γιάννη Κασουλίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Πηγή: thetoc.gr


Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air, προσγειώθηκε στη Λάρνακα