Επίσκεψη Μελέτης κτηνοτρόφων στην Γαλλία

από Thessaliki Gi

Μέχρι 22 Ιουν 2026 δέχεται η Περιφέρεια Αττικής αιτήσεις από κτηνοτρόφους της Αττικής για συμμετοχή στην Επίσκεψη Μελέτης στην Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας Sommet de l’ Elevage (6-9 Οκτ 2026) στο Clermont Ferrand στην Κεντρική Γαλλία.

Η κα Δήμητρα Αγγελάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής υπέγραψε την πρόσκληση και πληροφορίες για την διοργάνωση δίνουν οι υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & Προβολής, της Περιφέρειας Αττικής, τηλ 2132065771 -770 κα Παγώνα Καλλιώρα, pagona.kalliora@patt.gov.gr & Βασιλική Σταυρουλάκη, vstavroulaki@patt.gov.gr.

Η κα Αθηνά-Ελπίδα Μιχαηλίδου (info@provio-kordalis.gr), μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, μετείχε ήδη τρείς φορές με έξοδα της κτηνοτροφικής της εκμετάλλευσης και συμμετείχε σε τρείς παρουσιάσεις σε περιοχές της Αττικής με τα αποτελέσματα-συμπεράσματα από τις επισκέψεις της.

Μάλιστα μερικές σκέψεις από όσα εισηγήθηκε για να υιοθετηθεί από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής και να γίνει αποδεκτή από την Περιφέρεια Αττικής η Επίσκεψη Μελέτης περιλαμβάνονται στην συνέντευξη της στο https://stent.net.gr/tvshows/agrobus-s01e308-kalesmeni-i-athina-mixailidou/

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231), γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, όπως κάθε Τετάρτη, στις 21.30, στο τακτικό διαδικτυακό Διοικητικό Συμβούλιο προσκάλεσε όλους/ες τους κτηνοτρόφους της Αττικής, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (μέχρι 22 Ιουν 2026) για συμμετοχή στην Επίσκεψη Μελέτης στην Γαλλία, 5-10 Οκτ 2026, στην έκθεση Sommet de l’ Elevage.

Ο κ Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να δει και να ακούσει (στα Αγγλικά) την συνέντευξη τύπου των υπευθύνων της έκθεσης, που έγινε στις 4/6/2025 στο https://www.youtube.com/watch?v=G7z4lsntJ_c .

Σχεδόν 1.800 εκθέτες, με 2.000 πραγματικά ζώα θα εκτίθενται, από 70 διαφορετικές φυλές, και θα περιμένουν περίπου 120.000 επισκέπτες από 100 χώρες από όλο τον κόσμο, σε πάνω από 150 στρέμματα.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής θα καλύψει όσους δεν μπορέσουν να συμμετέχουν με διάχυση πληροφοριών με τουλάχιστον τρείς παρουσιάσεις αποτελεσμάτων μετά την επίσκεψη στην Δυτ. Αττική, στην Βόρεια Αττική και στην Ανατ. Αττική. Επίσης προβλέπεται να γίνει απολογισμός αξιολόγηση των εμπειριών στο «Αγροτικό καφενείο» στην Zootechnia (Θεσ/νίκη, 28-31 Φεβ 2027), στο πολυσυνέδριο Money Show (Θεσ/νίκη, 21 Μαρ 2027) και στο πολυσυνέδριο Money Show (Αθήνα, 22 Μαΐ 2027).

Η 36η Έκθεση Sommet de l’ Elevage είναι αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Βοσκοτόπων & Βοσκών- International Year of Rangelands & Pastoralists, που στην ελληνική πραγματικότητα θα την λέγαμε «Μετακινούμενη Κτηνοτροφία», που είναι ενταγμένη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, και που εφέτος σχεδόν «καταστράφηκε» με τις περίεργες αποφάσεις απαγόρευσης μετακινήσεων και επιβολής εγκλεισμού των αιγών και προβάτων σε στάβλους. Στην Ελλάδα το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων οργανώνει συνάντηση του Δικτύου στις 2-3 Οκτ 2026 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την ευθύνη της προέδρου κας Βασιλικής Λάγκα, 6945705708.

Μια πρωτοτυπία είναι ότι η 36η Sommet de l’ Elevage έχει τέσσερις-4 τιμώμενες χώρες, μεταξύ των οποίων η Μογγολία με ισχυρότατη μετακινούμενη κτηνοτροφία, η Χρυσή Ακτή της Αφρικής, η Ισπανία της Ευρώπης, η Χρυσή Ακτή της Αφρικής και η Κολομβία της Αμερικής.

Οι εκθέσεις για την υποστήριξη της παραγωγής είναι σπάνιες. Συνήθως ασχολούνται όλοι με τα τελικά προϊόντα και το εμπόριο τροφίμων.

Ο κ Νίκος Κορδαλής, μέλος του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις 36 περίπου επισκέψεις σε αγροκτήματα της περιοχής, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν στην πράξη τις εφαρμοζόμενες πρακτικές και την επιτυχία της κτηνοτροφίας, εκεί στην Γαλλία. Η Γαλλία είναι εταίρος στην Ευρ. Ένωση και διέπεται από τους ίδιους νόμους & κανονισμούς. Απλά προσαρμόζοντας αυτά που επιτυχημένα κάνουν οι συνάδελφοι Γάλλοι θα μπορούσαμε να προεξοφλήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και για τους Έλληνες κτηνοτρόφους … και την ελληνική κτηνοτροφία.

Μέχρι 22 Ιουν 2026 δέχεται η Περιφέρεια Αττικής αιτήσεις από κτηνοτρόφους της Αττικής για συμμετοχή στην Επίσκεψη Μελέτης στην Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας Sommet de l’ Elevage (6-9 Οκτ 2026) στο Clermont Ferrand στην Κεντρική Γαλλία. agrotiki1@patt.gov.gr και pagona.kalliora@patt.gov.gr, vstavroulaki@patt.gov.gr & mkonstantopoulou@patt.gov.gr.

Στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αγρότισσας οργανώνεται στην Sommet de l’ Elevage συνέδριο (ένα από τα 160 συνέδρια και ημερίδες που θα λειτουργήσουν σε όλη την έκθεση) με θέμα «Πώς οι αγρότισσες αλλάζουν την αγροτική πραγματικότητα».

Η έκθεση είναι απαιτητική, για να είναι αποδοτική και αποτελεσματική, και θέλει αποφασισμένους κτηνοτρόφους, με καλή φυσική κατάσταση, για να αξιοποιήσουν την προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, από τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων, με υπογραφή της Εντεταλμένης Συμβούλου κας Δήμητρας Αγγελάκη. Η συγκεκριμένη έκθεση ΔΕΝ προσφέρεται για «ταξίδι αναψυχής», ούτε για γνωριμία με την περιοχή και την γαστρονομία της. Η κα Α. Μιχαηλίδου τόνισε την σημασία συνεχούς προγραμματισμένης εργασίας από τις 09.00-19.00 και μετά για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ώστε να επισημαίνονται όλες οι σημαντικές παρατηρήσεις, και να μεγιστοποιείται η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής.

Στην συνέντευξη της 4/6/2026 στο Υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας τονίσθηκε από όλους (τους 350 συμμετέχοντες, από 70 χώρες και 60 δίκτυα) ότι: Η κτηνοτροφία (η εκτατική & η μετακινούμενη) είναι η λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, και ΟΧΙ το πρόβλημα.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231, ktinotrofoiattikis@gmail.com, που θα εκπροσωπεί τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής στην Επίσκεψη Μελέτης της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση Sommet de l’ Elevage (5-10 Οκτ 2026, Γαλλία) προωθεί ισχυρά την υποβολή αίτησης συμμετοχής από κάθε κτηνοτρόφο της Αττικής, καθόσον ΔΕΝ υπάρχει καμιάς άλλης μορφής εκπαιδευτική-επιμορφωτική διαδικασία για κτηνοτρόφους στην σημερινή Ελλάδα, και οι καιροί είναι πολύ «πονηροί». Αυτά και πολλά άλλα ακούστηκαν στην ανοικτή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, που είναι στο https://www.facebook.com/magda.kodogianni/videos/964793803099253 .

Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

2026 6 10 • Επίσκεψη Μελέτης κτηνοτρόφων στην Γαλλία • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
Ακολουθήστε τη Θεσσαλική Γη στη Google
Προσθέστε τη Θεσσαλική Γη στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε πιο εύκολα τις ειδήσεις μας στη Google.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.