Ερώτηση για το οξυμένο πρόβλημα των αγροτών-παραγωγών τριφυλλιού του Δήμου Κιλελέρ

• Κατέθεσαν στην Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ Λαμπρούλης Γιώργος, Μανωλάκου Διαμάντω και Μεταξάς Βασίλης

από Thessaliki Gi

Ερώτηση για το οξυμένο πρόβλημα των αγροτών-παραγωγών τριφυλλιού του Δήμου Κιλελέρ, κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ  Λαμπρούλης Γιώργος, Μανωλάκου Διαμάντω και Μεταξάς Βασίλης.

Αναλυτικά στην ερώτηση, αναφέρονται τα εξής:

Σε απόγνωση οδηγούνται οι παραγωγοί τριφυλλιού του Δήμου Κιλελέρ, αφού η φετινή σοδειά τους θα παραμείνει απούλητη με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος. Η συγκεκριμένη καλλιέργεια αφορά περίπου 100-120 οικογένειες, ενώ οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σε τριφύλλι υπολογίζονται στα 12000 στρέμματα. Ήδη βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής, η οποία εξελίσσεται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σταδιακά όλο το καλοκαίρι (περίπου 6 κοψίματα) έως τον Σεπτέμβρη. Η αιτία της αδυναμίας διάθεσης του προϊόντος οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων ευλογιάς στην περιοχή της Π.Ε. Λάρισας αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία, καθιστώντας αδύνατη τη διάθεση του τριφυλλιού στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Έτσι, με βάση τη διαμορφωθείσα κατάσταση οι παραγωγοί βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο για το αν θα συνεχίσουν να συγκομίζουν την παραγωγή τους, η οποία όμως δεν μπορεί να πουληθεί. Συγχρόνως πέρα του ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης, η συνέχιση της συγκομιδής θα επιφέρει επιπλέον έξοδα επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική δυσπραγία τους και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις-χρέη.

Τίθεται θέμα επιβίωσης όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, αφού η διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή και η απώλεια εισοδήματος θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα τώρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

– Να υπάρξει εξασφάλιση της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών (300 ευρώ/στρέμμα) όπως και οι ίδιοι διεκδικούν.

– Να “παγώσουν” τα όποια χρέη των παραγωγών ( ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ).

Οι Βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

Μεταξάς Βασίλης

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).