ΕΘΕΑΣ: Προστασία της ποιότητας του ελληνικού ακτινιδίου – καμπανάκι για πρόωρες συγκομιδές

• Κίνδυνος για παραγωγούς και οργανώσεις από παράνομες ή πρόωρες εξαγωγές – Ζητείται άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών

από Thessaliki Gi

Η επίτευξη υψηλής ποιότητας και η σημαντική παραγωγή έχουν καταστήσει το ελληνικό ακτινίδιο ανταγωνιστικό διεθνώς, προσφέροντας σταθερό εισόδημα στους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους. Παρά τις θετικές προοπτικές, ορισμένοι παραγωγοί και εξαγωγείς παραβιάζουν τις θεσμοθετημένες προδιαγραφές, συγκομίζοντας και εξάγοντας το προϊόν πριν την κατάλληλη στιγμή, υπονομεύοντας έτσι τη φήμη και την ποιότητά του.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ.

Ζητείται αυστηρός έλεγχος για την προστασία του ελληνικού ακτινιδίου

Η ΕΘΕΑΣ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και τις ΔΑΟΚ, να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές μέσω ελέγχων. Η διασφάλιση της σωστής χρονικής συγκομιδής είναι κρίσιμη για την προστασία των παραγωγών, των οργανώσεων και της διεθνούς φήμης του ελληνικού ακτινιδίου, που κατακτήθηκε με μακροχρόνιο κόπο και προσπάθεια.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ για το ακτινίδιο, έχει ως εξής:

“Η επίτευξη αντιληπτών ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ακτινιδίου σε συνδυασμό με τις σημαντικές ποσότητες παραγωγής του, το έχουν βοηθήσει να κατακτήσει μια ανταγωνιστική θέση παγκόσμια, προσφέροντας εισόδημα στους παράγωγούς και τις οργανώσεις τους.

Οι προοπτικές του φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είναι θετικές. Το ακτινίδιο αποτελεί ένα προϊόν που η επιζητούμενη ποιότητα καθορίζεται από τον σωστό τρόπο και κυρίως τον κατάλληλο χρόνο συγκομιδής. Αυτή η παράμετρος έχει διεθνώς οδηγήσει σε εποπτεία της έναρξης συγκομιδής, είτε από τις αρχές, είτε μέσω διεπαγγελματικών συμφωνιών, ώστε η έναρξη της συγκομιδής να αρχίζει μετά την επίτευξη προκαθορισμένης ελάχιστης τιμής περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Παρά όμως την ύπαρξη και αυτού του πλαισίου στη χώρα  μας, ορισμένοι εξαγωγείς και παραγωγοί, προβαίνουν σε συγκομιδή και κρυφές εξαγωγές πριν την κατάλληλη χρονική στιγμή με βάση τις προδιαγραφές που έχουν θεσμοθετηθεί. Η ενέργεια αυτή βλάπτει πολλαπλά την ποιότητα του ελληνικού ακτινιδίου, των παραγωγών και των οργανώσεων τους.

Ως εκ τούτου, η ΕΘΕΑΣ ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και των ΔΑΟΚ, να σταματήσουν μέσω ελέγχων, αυτές τις πρακτικές που υπονομεύουν τον μέλλον του Ελληνικού Ακτινίδιού, που με τόσο μακροχρόνιο κόπο και προσπάθειες κατακτήθηκε. Οι λανθασμένες αυτές πρακτικές πρέπει να σταματήσουν.”

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.