Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατέθεσε ο αντιπρόεδρος που… λαμβάνει αγροτικές επιδοτήσεις και δεν πηγαίνει στον οργανισμό κάθε μέρα!!!

• Αύξησε τις επιδοτήσεις που του χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατά 30% το 2024, σε σχέση με το 2023, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, βλέπει κάθε χρόνο να μειώνονται, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι μέτοχος σε εταιρία με ζωοτροφές και ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στην εκτροφή βοοειδών λαμβάνοντας και αυτή επιδοτήσεις

από Thessaliki Gi
αγροτικές επιδοτήσεις, Καϊμακάμη, αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σκάνδαλο οπεκεπε
  • Του Χρήστου Αθανασιάδη

Πολλά «λαβράκια» έβγαλε η σημερινή κατάθεση από το νυν αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ιωάννη Καϊμακάμη στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά λαμβάνει αγροτικές επιδοτήσεις και μάλιστα το 2024, σε σχέση με το 2023, αύξησε αυτές τις επιδοτήσεις που του χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατά 182%, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, βλέπει κάθε χρόνο να μειώνονται.  

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με το σύστημα δημοσιοποίηση των πληρωμών, το 2023 έλαβε 10.688 ευρώ, ενώ το 2024 εκτοξεύθηκαν στις 30.234 ευρώ (+182%).

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι είναι μέτοχος σε εταιρία με ζωοτροφές αλλά και ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στην εκτροφή βοοειδών και ότι λαμβάνει αγροτικές επιδοτήσεις. 

Για τις αγροτικές επιδοτήσεις της οικογένειάς του ο κ. Καϊμακάμης – που κατά δήλωσή του επιλέχθηκε ως αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, υποστήριξε ότι είναι «νόμιμες», ενώ για τις δικές του ότι είναι από τον πρώτο Πυλώνα.

Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων απάντησε πως «τώρα τρέχει η διαδικασία και το νέο σχέδιο κατά της απάτης, όταν τεθεί η διαδικασία θα κοινοποιηθεί…», προσθέτοντας ότι «εάν υπάρξει κώλυμα θα παραιτηθεί»,  με την αντιπολίτευση να μιλά για «ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων».

«Πηγαίνω όταν χρειάζεται» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δηλώσεις που προκάλεσαν

Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός, ερωτώμενος αν πηγαίνει καθημερινά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ίδιος είπε προκλητικά ότι «διοίκηση κάνουμε, όταν είναι απαραίτητο πάω, όχι κάθε μέρα».

Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά δήλωσή του στην Εξεταστική, ανέφερε ότι λαμβάνει 3.200 ευρώ το μήνα ως αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γνωριμία με την κα Πόπη Σεμερτζίδου

Επίσης ο κ. Καϊμακάμης ρωτήθηκε και για τη σχέση του με την Πόπη Σεμερτζίδου, καθώς ο ίδιος υπήρξε μέλος της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, λέγοντας πως την είχε γνωρίσει σε μια εκδήλωση το 2022 και πως έχει λάβει γνώση για την υπόθεσή της. 

Άγνοια για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων

Τέλος, ο κ. Καϊμακάμης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών δήλωσε άγνοια για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως για το αν ο πρώην πρόεδρος Νίκος Σαλάτας εμπόδισε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κι αν υπάρχει πολιτική ευθύνη στο σκάνδαλο των βιολογικών προϊόντων. «Δεν μπορώ να απαντήσω», κατάθεσε. 

Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για χρήματα που «φαγώθηκαν», ο κ. Καϊμακάμης, επαναλαμβάνοντας το γνωστό μότο, είπε πως οι περισσότερες υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη και πως «θα ανακτήσουμε χρήματα». Συμπλήρωσε πάντως, πως δίνονται συνεχώς στοιχεία στη Δικαιοσύνη και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν λειτουργούσε κύκλωμα μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ που λυμαίνονταν αγροτικές επιδοτήσεις

«Δεν μπορώ να αποφανθώ επ’ αυτού, απαιτούνται περισσότερα τεκμήρια για μια τέτοια άποψη, από δημοσιεύματα που κι εγώ διαβάζω και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αφήνεται να εννοηθεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή την παραδοχή», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αμελλητί καταγγελίες που έρχονται και τα σχετικά ΑΦΜ μπλοκάρονται.

Σε ότι αφορά στις πληρωμές, είπε πως γίνονται όταν ολοκληρώνονται οι έλεγχοι στο 100%. «Έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ελέγχων γι αυτό καθυστερούν οι πληρωμές», είπε.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.