Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Food & Drinks 2024, που διοργανώνεται στις 1-3 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η ημερίδα, με ελεύθερη είσοδο, θα λάβει χώρα μεταξύ 10:00 και 12:00 του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, με θέμα τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και την καινοτομία στον κλάδο των τροφίμων. Τα θέματα συζήτησης αφορούν την παραγωγή και τη διατροφική τάση γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς λακτόζη, τα προϊόντα καθαρής ετικέτας σε αρτοζαχαροπλαστική και παγωτό, την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων με όρους καινοτομίας στη βιομηχανία τροφίμων, τον έλεγχο της ιχνηλασιμότητας ως επαγγελματικό εργαλειο και τις προκλήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη και την καινοτομία των τροφίμων.
Συντονίστρια θα είναι η τεχνολόγος τροφίμων, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΤΕΤ Βορείου Ελλάδος, Καρίνα Λαζαρίδου.