Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


7+1 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

  • PDF

Ιδέες και μέθοδοι για να οργανώσετε εύκολα τις ντουλάπες του σπιτιού σας.

Η καλή οργάνωση των δωματίων του σπιτιού μπορεί να συμβάλλει ακόμα και στη μείωση του καθημερινού άγχους. Μία καλά οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο, αφού προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα ρούχα σας και τα αξεσουάρ, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλάτε πολύ χρόνο για να τα βρείτε. Δείτε εδώ μερικά χρήσιμα tips που είναι καθοριστικά για την καλή οργάνωση μιας ντουλάπας:

1. Κάντε μία εκκαθάριση των ρούχων και των παπουτσιών που έχετε να φορέσετε πάνω από έναν χρόνο ή αυτών που δεν σας κάνουν πλέον.
2. Βάλτε ταμπέλες στα κουτιά των παπουτσιών σας ή προτιμήστε τα ειδικά διαφανή κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών για αναγνωρίζετε τα ζευγάρια πιο εύκολα.
3. Πριν προμηθευτείτε τα απαραίτητα κουτιά για την οργάνωση της ντουλάπας, μετρήστε σωστά τις διαστάσεις της και φροντίστε να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του εσωτερικού της.
4. Επιλέξτε τις σωστές κρεμάστρες, ανάλογα με τα ρούχα σας. Για τα ευαίσθητα υφάσματα επιλέξτε κρεμάστρες υφασμάτινες, πλαστικές για τα πουκάμισα και ξύλινες για τα κοστούμια, αφού βοηθούν το ρούχο να διατηρήσει καλύτερα το σχήμα του. Αποφύγετε τις συρμάτινες, οι οποίες δεν υποστηρίζουν καλά τα ρούχα και τις πλαστικές σακούλες καθαριστηρίου που εκλύουν τις χημικές ουσίες στη ντουλάπα σας.
5. Χωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος ή το χρώμα, π.χ τα πουλόβερ ή τα T-shirts ίδιου χρώματος. Αποθηκεύστε τα πουλόβερ σας σε κουτιά για να αποφύγετε τον υπερβολικό όγκο που δημιουργείται βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο.
6. Βάλτε τα είδη που χρησιμοποιείτε καθημερινά στο ύψος του ματιού και κάτω, και πιο ψηλά αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά, βάζοντας ετικέτες στα κουτιά.
7. Αφήστε τα παπούτσια που φοράτε πιο συχνά σε μια ντουλάπα στο χωλ, αφήνοντας τη ντουλάπα για τα πιο καλά σας παπούτσια.
8. Εάν η ντουλάπα σας δεν είναι αρκετά μεγάλη, θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τα εποχιακά σας ρούχα, βάζοντας τα εκτός εποχής σε θήκες, σε μια αποθήκη ή κάτω από το κρεβάτι σας.

Πηγή: jenny.gr

7+1 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας