Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Αιγύπτια ντυνόταν επί 43 χρόνια σαν άντρας για να ζήσει την κόρη της!

  • PDF

Τον αγώνα επιβίωσης μίας γυναίκας που πέρασε 43 χρόνια της ζωής της μεταμφιεσμένη σε άνδρα για να μπορέσει να εργαστεί και να μεγαλώσει την κόρη της τιμά η Αίγυπτος. Η 64χρονη σήμερα Σίσα Αμπού Νταού τιμήθηκε ως η «ιδανική μητέρα» από το κυβερνείο του Λούξορ για δεκαετίες σκληρής δουλειάς, προσποιούμενη ότι είναι άνδρας, προκειμένου να ζήσει η ίδια και η οικογένειά της. Η Σίσα έχασε τον σύζυγό της ενώ ήταν έγκυος στην κόρη τους Χούντα. Αφότου γέννησε βρέθηκε χωρίς κανένα εισόδημα και η κατάστασή της έγινε ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας της τοπικής παράδοσης που απαγόρευε στις γυναίκες να εργάζονται.

perierga.gr - Αιγύπτια ντυνόταν επί 43 χρόνια σαν άντρας για να ζήσει την κόρη της!

Για να ζήσει αναγκάστηκε να ντύνεται σαν άντρας και να κάνει μια σειρά από δουλειές -γυάλιζε παπούτσια στους δρόμους, δούλευε στα χωράφια, μέχρι και σε οικοδομές. «Προτιμούσα να κάνω σκληρές δουλειές, όπως να σηκώνω τούβλα και σακούλες με τσιμέντο αντί να ζητιανεύω στους δρόμους» δηλώνει. Η Σίσα πάντρεψε την κόρη της με έναν άντρα που αργότερα αρρώστησε και δεν μπορούσε να εργαστεί. Έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει να φορά αντρικά ρούχα και παπούτσια για να εξακολουθήσει να συντηρεί την οικογένειά της και τα εγγόνια που στο μεταξύ είχε αποκτήσει.

«Για να προστατεύσω τον εαυτό μου από τους άντρες και το βλοσυρό τους βλέμμα και για να μην γίνω στόχος τους λόγω των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άντρας, να ντύνομαι με τα δικά τους ρούχα και να δουλεύω δίπλα τους στα χωράφια μας, εκεί που κανείς δεν με γνωρίζει», λέει η Σίσα. «Η μητέρα μου είναι ακόμη εκείνη που συντηρεί την οικογένειά μας. Κάθε μέρα ξυπνά στις έξι το πρωί για να αρχίσει να γυαλίζει παπούτσια στο σταθμό στο Λούξορ. Μεταφέρω εγώ τα εργαλεία της δουλειάς της γιατί πλέον είναι προχωρημένη η ηλικία της» αναφέρει η κόρη της Σίσα.

πηγή: in.gr

Αιγύπτια ντυνόταν επί 43 χρόνια σαν άντρας για να ζήσει την κόρη της!