Τε25052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Πασχαλινά αυγά: πανεύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να τα διακοσμήσεις!

  • PDF

Το Πάσχα είναι κυριολεκτικά προ των πυλών και φυσικά μία από τις δουλειές που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις τα παραδοσιακά πασχαλινά αυγά. Αν και η παράδοση προστάζει να είναι απλώς κόκκινα και καλογυαλισμένα, σίγουρα θα θέλεις να ξεφύγεις από τα στενά αυτά όρια και να πρωτοτυπήσεις αλλά χωρίς κόπο και φυσικά χωρίς περιττά έξοδα! Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ! Παρακάτω θα βρεις τις πιο χαριτωμένες, πρωτότυπες και πανεύκολες ιδέες για να διακοσμήσεις τα πασχαλινά σου αυγά με στιλ και να στολίσεις ένα σούπερ τραπέζι!


Τα μουστάκια είναι της μόδας και γιατί να μην στολίσουν τα αυγά σου; Χρειάζεσαι μόνο ένα μαύρο μαρκαδοράκι και βραστά αυγά! Ζωγράφισε προσεκτικά το σχέδιο της φωτογραφίας πάνω σε κάθε αυγό ή αυτοσχεδίασε!


Αν θέλεις αυγά με... glitter, βράσε πρώτα τα αυγά σου, άφησέ τα να κρυώσουν καλά και μετά πέρασε την επιφάνειά τους με κάποια κόλλα μη τοξική. Όσο η κόλλα είναι υγρή, πασπάλισε την επιφάνεια του αυγού με glitter που θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.


Η πιο απλή, φυσική πρόταση για στόλισμα είναι αυτή. Χρειάζεσαι μόνο λεπτό σπαγγάκι και φύλλα ή και άνθη από ό,τι βρεις στον κήπο, στο μπαλκόνι σου ή σε μια εξόρμηση στην εκδρομή!


Βάψε τα αυγουλάκια σου σε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση (δηλαδή μην τα αφήσεις πολλή ώρα στη βαφή). Όταν είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε έναν χρυσό ή ασημί μαρκαδόρο που θα αγοράσεις από βιβλιοπωλείο και κάνε σχέδια ανάλογα με τα γούστα και την έμπνευσή σου!


Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για παιδιά! Βάψε τα αυγά σου σε διαφορετικά χρώματα και χρησιμοποιώντας τις ειδικές βαφές-κόλλες με glitter ή χωρίς που θα βρεις στα βιβλιοπωλεία, κάνε διάφορα σχέδια πάνω σε κάθε αυγό. Προσεκτικά άσε να στεγνώσει καλά η κόλλα ώστε να γίνουν ανάγλυφα.


Τα αυγά.... Pollock είναι επίσης απλά στην κατασκευή! Θα χρειαστείς μαύρο χρώμα (νερομπογιά, τέμπερα κλπ). Άπλωσε τα αυγά σου σε επιφάνεια που έχεις καλύψει με εφημερίδα. Βούτα ένα πινέλο στη μπογιά και κατάβρεξε την επιφάνεια των αυγών σου όσες φορές χρειαστεί. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά.


Για τα ασπρόμαυρα αυγά θα χρειαστεί να βράσεις λευκά αυγά και αφού κρυώσουν να τα ζωγραφίσεις με μαύρο μαρκαδόρο!


Αυτά τα αυγουλάκια είναι λίγο πιο περίτεχνα αλλά εξίσου εύκολα. Βράσε λευκά αυγά. Βάψε μόνο 2-3 σε χρώμα που σου αρέσει. Άφησε να στεγνώσει η βαφή. Καθάρισε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά και κράτα τα τσόφλια. Άπλωσε τα τσόφλια πάνω σε καθαρή επιφάνεια με το βαμμένο μέρος τους προς τα κάτω. Πέρασε κάθε λευκό αυγό με κολλητική ουσία και μετά ρολάρισε το αυγό πάνω από τα τσόφλια ώστε να κολλήσουν σαν μωσαϊκό πάνω στην επιφάνειά του τα τσόφλια!Αυγά ombre; Πανεύκολο! Απλώς δεν θα αφήσεις όλα τα αυγά σου τον ίδιο χρόνο μέσα στη βαφή! Όσο πιο σκούρα τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να τα αφήσεις μέσα στη βαφή. Sos tip: τα αυγά πρέπει να είναι λευκά για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπεις.Αν πάλι θέλεις αυγά με πολλά σχέδια και χρώματα δεν έχεις παρά να κολλήσεις στην επιφάνειά τους διάφορα κομμάτια υφάσματος ή χρωματιστού χαρτιού. Βέβαια, αυτά τα αυγά δεν θα είναι για... σπάσιμο, τουλάχιστον όμως θα είναι πρωτότυπα!

Καλό Πάσχα!

Πηγή: tlife.gr

Πασχαλινά αυγά: πανεύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να τα διακοσμήσεις!